Feyyaz Uçar: Hakemden 50 yıldır memnun değiliz

Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Trabzonspor ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş'ın futbol şube sorumlusü ve basın sözcüsü Feyyaz Uçar, hakem kararlarına ilişkin memnuniyetsizliklerini dile getirdi.

Feyyaz Uçar: Hakemden 50 yıldır memnun değiliz
Yayınlanma:

Uçar, "Biz hakemden 50 yıldır memnun değiliz, sadece bugün değil. Bugün kuralların bazılarını uyguladı ama genel olarak her iki takımın da mutsuz olduğunu gözlemliyoruz" dedi.

Maç sonrasında açıklamalarda bulunan Uçar, temposu yüksek bir karşılaşma izlemediklerini ve her iki takımın da beklenen performansı sergileyemediğini söyledi. Trabzonspor'un Edin Visca’nın kırmızı kart görmesinin ardından oyunun tek taraflı hale geldiğini belirtti. Uçar, "Oyuncularımız zaman zaman yavaş hareket etti, bu durum Trabzonsporlu oyuncular için de geçerliydi. Buraya gelirken bir puan iyidir diyoruz, ama maçın gidişatına baktığımızda oyunun kontrolü bizdeydi. Daha fazla pozisyon bulabilirdik ve bu yüzden 2 puan kaybettiğimizi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Rafa Silva’ya yapılan faulleri eleştiren Uçar, "Rafa’ya yapılan tekmelerin ne zaman sona ereceğini merak ediyoruz. Kırmızı kart çözüm değil. Eğer bu şekilde futbol hayatı bitecekse ne yapacağız? Büyük bir yatırım yaptık bu sezon. Her maçta tekme yiyor. VAR müdahalede bulunmasa, kural neyse o uygulanmayacak" dedi. Ayrıca Immobile’ye yapılan bir pozisyonun penaltı olup olmadığını yorumcuların değerlendireceğini belirtti.

Uçar, hakemle ilgili olarak, "Hakemden memnuniyetimiz yok, bu sadece bugüne özgü değil. Bugün bazı kurallar uygulandı ama genel olarak her iki takım da mutsuz. Avantaja bırakılması gereken bir pozisyon vardı ama bırakılmadı, rakibin birçok kırmızı kartlık faulü göz ardı edildi. Bu işin nasıl devam edeceğini bilmiyoruz ama mağduriyetimiz var" dedi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan’ın hakem Ali Şansalan hakkındaki yorumları hatırlatıldığında, Uçar, "Bizim formamız siyah-beyaz, hakemde böyle bir formayı görmedik. Biz mağdur olan tarafız. Arthur Masuaku’nun bir pozisyonu da tartışmalı, hakem yorumcuları değerlendirecektir" diye konuştu.

Son olarak, Trabzonspor'un 10 kişi mücadele ettiği maçın büyük bölümünü tebrik eden Uçar, "Şenol hocanın elinin değdiğini net olarak görüyoruz. Çok iyi kapandılar ve alan bırakmadılar. Bizim daha fazla verkaç yapmamız ve adam eksiltmemiz gerekiyordu. Mario’nun ilk maçı olması nedeniyle zaman zaman iyi işler yapmaya çalıştı ama daha fazla şut atmamız ve pozisyon bulmamız gerekiyordu. Milli maç dönüşü nedeniyle oyuncuların performansını anlayışla karşılayabiliriz" şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.