Feyyaz Uçar’dan Cenk Tosun’a Beşiktaş’tan Fenerbahçe’ye gidenler

Milli takım forması giyen ve yaklaşık altı aydır Beşiktaş’tan teklif alamayan Cenk Tosun sürpriz bir karar ile Fenerbahçe’ye transfer oldu.

Feyyaz Uçar’dan Cenk Tosun’a Beşiktaş’tan Fenerbahçe’ye gidenler
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - YASİN ŞAHİN

2024-25 sezonu yaz transfer dönemine Beşiktaş ve Trabzonspor hızlı başlasa da Galatasaray ve Fenerbahçe’den beklenen sesler henüz gelmedi. Euro 2024’ün de etkisiyle geciken transferlerde Fenerbahçe ülke içindeki isimlere yöneldi.

Milli takım forması giyen ve yaklaşık altı aydır Beşiktaş’tan teklif alamayan Cenk Tosun sürpriz bir karar ile Fenerbahçe’ye transfer oldu. Beşiktaş cephesinden Cenk’e bir tepki doğururken, konunun iki tarafı daha sağduyulu davranan açıklamalar yaptı. Beşiktaş, planlamada Cenk’e yer olmadığını söylerken; Cenk de Beşiktaş’tan teklif almadığı için gittiğini söylüyor. Ancak taraftarlar duygusal bakmaya devam edecek. Cenk bu yolda ilk isim de değil de son da olmayacak.

İşte Beşiktaş’tan Fenerbahçe’ye giden isimler:

alpay-ozalan-besiktas-1563023329-23588.jpg

ALPAY ÖZALAN

Bugünlerde milletvekili kariyeri ile gündem olan Özalan, bir dönemin en sansasyonel transferine imza atmıştı. Beşiktaş formasıyla yıldızı parlayan oyuncu sürpriz bir transfere imza attı. Önce Siirt Jetpa ile imzalayan Alpay, buradan Fenerbahçe’ye kiralandı. Dönemin astronomik rakamlarını vermekte çekinmeyen Fadıl Akgündüz bu yöntemle adından çokça söz ettirecekti.

944548.jpg

SERGEN YALÇIN

Sergen, dört büyük takımda oynama başarısı gösterdi. Onun da yolu Alpay gibi Siirt Jetpa’dan geçti. Ve buradan birçok takıma kiralandı. Beşiktaş’tan transfer olduğu yer ilk olarak Cem Uzan’ın İstanbulspro’u olmuştu ama oradan gittiği Siirt Jetpa, sırasıyla Fenerbahçe, Trabzonspor ve Galatasaray’a kiralamıştı onu. Ancak Beşiktaş taraftarı Sergen’e hiçbir zaman küsememiş sırtını dönememişti. 100.yıl şampiyonluğu ise bu istemsiz ayrılığın mutlu sonla bitmesiyle noktalandı.

t25-besiktasta-oktay-dereliog-485.webp

OKTAY DERELİOĞLU

Bir Jetpa imzası olan transfer daha… Oktay Derelioğlu da Beşiktaş’tan Siirt Jetpa’ya gitti ancak direkt Fenerbahçe’ye değil birkaç takım dolaştıktan sonra gitti. Giden isimler arasında başarılı olamayan isimler arasında ilk akla gelen de Oktay oldu.

s-13825914d10e85d79b078233b1c4bd9fcef84a49.webp

FEYYAZ UÇAR

Beşiktaşlı taraftarları en çok üzen gidişlerden biri Feyyaz’ın vedası oldu. Yönetimle yaşadığı anlaşmazlıklar sonunda bir gecede kendini istemeye istemeye Fenerbahçe’de bulan Feyyaz Uçar, Metin Ali Feyyaz tezahüratlarından sonra adeta sudan çıkmış balığa döndü. Kötü bir sezonun ardından birkaç sene içinde kendini Kuşadasıspor’da buldu. O dönemlerde sözleşmesi biten oyuncu, bitse de bitmese de kulübü bonservisini nereye verirse orada oynamak zorundaydı; Feyyaz da bir nebze bunun kurbanı oldu. Yüzüncü yılda Lucescu'nun yardımcısı olarak kulübe dönen Feyyaz bugünlerde de yönetim kurulu üyesi olarak görev alıyor.

tumermetin.jpg

TÜMER METİN

En olaylı veda Tümer’inkiydi. Tümer Metin, Beşiktaş’tan başka kulüplerle görüşmek için izin istemişti. Askerlik problemi olan oyuncu Avrupa’da oynamak istediğini söyleyerek aldığı izin sonunda soluğu Anadolu yakasında Fenerbahçe tesislerinde almıştı. Fenerbahçe’ye söylediği küfürlü tezahüratlarla Beşiktaşlıların gönlünü kazanan (!) Tümer, bir anda sarı lacivertli forma ile en fanatik Fenerbahçeli olmuştu. Beşiktaş taraftarının üzerinden yıllar geçse de affetmediği tek isim de yine Tümer Metin oldu.

Egemen Korkmaz, Tolgay Arslan, İsmail Köybaşı gibi isimler de var yakın dönemde ancak hiçbiri bu oyuncular kadar ses getirmedi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.