FIBA U17 Basketbol Dünya Kupasında Milliler bronz madalyaya uzandı

FIBA U17 Basketbol Dünya Kupası üçüncülük maçında Türkiye Erkek Basketbol Takımı, Yeni Zelanda'yı 101-78 mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu.

FIBA U17 Basketbol Dünya Kupasında Milliler bronz madalyaya uzandı
Yayınlanma:

Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan müsabakada Türkiye, maçın başlama düdüğünden itibaren etkili bir performans sergiledi. Ay-yıldızlılar, Mete Paçacı, Kaan Onat, Mert Kocagözoğlu, Yavuz Selim Kara ve Ahmet Aldin Türkoğlu beşiyle maça başladı. İlk periyodu 25-26 önde tamamlayan milliler, soyunma odasına 48-33'lük üstünlükle gitti. Üçüncü periyodu da 73-53 önde bitiren Türkiye, son çeyrekteki etkili oyunuyla karşılaşmadan 101-78 galip ayrıldı ve dünya üçüncüsü oldu.

Türkiye'nin galibiyetinde Derin Can Üstün, 27 sayı, 8 ribaund ve 4 asistlik performansıyla öne çıktı. Cengiz Coşkun ve Kaan Onat da maçın kilit oyuncuları arasında yer aldı; Coşkun 16 sayı, 2 ribaund ve 1 asist, Onat ise 16 sayı, 8 ribaund ve 4 asist ile katkı sağladı. Yeni Zelanda'nın en etkili oyuncusu Oscar Goodman ise 25 sayı, 8 ribaund ve 2 asist ile mücadele etti.

Bu sonuçla Türkiye, uluslararası arenada önemli bir başarıya imza atarak FIBA U17 Dünya Kupası'ndaki mücadelesini bronz madalya ile taçlandırmış oldu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.