FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nı Manchester City kazandı

Finalde Fluminense'yi 4-0 mağlup eden Manchester City, tarihinde ilk kez bu turnuvada zafere ulaştı

FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nı Manchester City kazandı
Yayınlanma:

Suudi Arabistan'da düzenlenen 2023 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nın zaferi, finalde Fluminense'yi 4-0 mağlup eden Manchester City'nin oldu.

Turnuvanın finalinde, İngiltere temsilcisi Manchester City ile Brezilya'nın Fluminense takımı, Cidde'deki Kral Abdullah Spor Kenti Stadı'nda karşı karşıya geldi. Maçın henüz 40. saniyesinde Arjantinli oyuncu Julian Alvarez'in golüyle 1-0 öne geçen Manchester City, 20. dakikada Nino'nun kendi kalesine attığı golle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

İkinci devrede de oyunu kontrolü altında tutan İngiltere ekibi, 72. dakikada Phil Foden'ın golüyle farkı 3'e çıkardı. Alvarez'in 88. dakikadaki bir başka golüyle Manchester City, Fluminense'yi 4-0 mağlup ederek turnuvayı şampiyon olarak tamamladı.

Bu zaferle birlikte, Manchester City, 2023 yılında Premier Lig, Şampiyonlar Ligi, İngiltere Federasyon Kupası, UEFA Süper Kupa ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası zaferleriyle muazzam bir başarı elde etmiş oldu.

Öte yandan, turnuvanın üçüncülük maçında Mısır'ın El-Ehli takımı, Japonya ekibi Urawa Red Diamonds'ı 4-2 yenerek turnuvayı üçüncü sırada tamamladı. Yasser Ibrahim, Percy Tau, Yoshio Koizumi (kendi kalesine) ve Ali Maaloul'un attığı gollerle El-Ehli, galibiyeti elde etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.