Filistin, FIFA'dan İsrail'e men kararı bekliyor

FIFA'nın 3 Ekim tarihinde nihayete erdirmesi beklenen Filistin Futbol Federasyonu'nun (PFA), İsrail'in uluslararası futboldan çıkarılması amacıyla yaptığı başvurudan önce bağımsız bir hukuki değerlendirme aldığı duyuruldu.

Filistin, FIFA'dan İsrail'e men kararı bekliyor
Yayınlanma:

PFA, FIFA'dan aldığı bağımsız hukuki değerlendirmeyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, FIFA'nın tarafsızlığının takdir edildiğini belirtti. Ayrıca, sürecin adil sonuçlanacağına duyulan güven vurgulandı. PFA, FIFA'nın 3 Ekim'deki nihai kararını sabırsızlıkla beklediklerini ve aynı tarihte İsrail'in uluslararası futboldan men edilmesini umduklarını ifade etti.

Geçen nisan ayında PFA, FIFA'ya ilettiği yazılı başvuruda, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in düzenlediği saldırıların yol açtığı insan hakları ihlalleri gerekçesiyle İsrail Futbol Federasyonu'nun FIFA üyeliğinin sona erdirilmesini talep etmişti. Filistin Gençlik ve Spor Yüksek Konseyi Başkanı Cibril er-Rucub, geçen mayıs ayında PFA'nın İsrail'in ihracı için FIFA'ya yaptığı başvuruyu geri çekmeleri için İsrailli yetkililer tarafından tehdit edildiklerini açıklamıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.