Formula 1 Meksika GP'sinde Max Verstappen, 20 saniye ceza aldı: Carlos Sainz galip gelirken Norris ve Leclerc podyumu tamamladı

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 20. yarışı olan Meksika Grand Prix'sini Ferrari takımının İspanyol pilotu Carlos Sainz kazandı. Başkent Meksiko'daki 4,3 kilometrelik Hermanos Rodriguez Pisti'nde gerçekleştirilen yarış, toplamda 71 tur üzerinden koşuldu.

Formula 1 Meksika GP'sinde Max Verstappen, 20 saniye ceza aldı: Carlos Sainz galip gelirken Norris ve Leclerc podyumu tamamladı
Yayınlanma:

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Carlos Sainz, startta liderliği kaybettiği Max Verstappen'i geçerek öne geçti ve yarış boyunca bu üstünlüğünü koruyarak zaferle ayrıldı. Yarışta ikinci sırayı üçüncü sıradan start alan Lando Norris elde etti ve böylece şampiyona lideri Verstappen ile puan farkını azalttı. Lando, mücadele boyunca güvenli ve hızlı bir sürüş sergileyerek podyuma çıkmayı başardı. Ferrari pilotu Charles Leclerc ise yarış boyunca güçlü bir performans sergileyerek üçüncü sırada podyumu tamamladı.

Mercedes pilotları Lewis Hamilton ve George Russell, yarışı dördüncü ve beşinci sırada bitirirken, startta liderliği ele geçiren ancak Lando Norris ile yaşadığı mücadele sonucunda 20 saniye ceza alan Max Verstappen, yarışı altıncı sırada tamamladı. Yarışta puan alan diğer isimler ise Kevin Magnussen, Oscar Piastri, Nico Hülkenberg ve Pierre Gasly oldu.

Bu sonuçlarla birlikte şampiyonada lider olan Verstappen ile ikinci sıradaki Norris arasındaki puan farkı 47'ye düştü. Markalar klasmanında ise McLaren, 566 puanla zirvedeki yerini korurken, Ferrari 537 puanla ikinci sırada yer aldı. Red Bull ise 512 puanla üçüncü sırada bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.