Galatasaray-Manchester United karşısında üçte üç peşinde: Kazan arkana yaslan!

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi A Grubu beşinci haftasında Manchester United'ı ağırlayacak.

Galatasaray-Manchester United karşısında üçte üç peşinde: Kazan arkana yaslan!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

Galatasaray bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden tek Türk takımı. Sezon başında ön eleme turları ile ‘Devler Ligi’ne katılım sağlamaya hak kazanan Galatasaray, kura çekiminde Bayern Münih, Manchester United ve Kopenhag ile A Grubu'nda yer almıştı. Sert gruplardan biri oldupu söylenen A Grubunda özellikle oyun anlamında beklentilerin üzerine çıkmış ve dördüncü maçlar sonunda 4 puanla 3. sırada yer almıştı.

GALATASARAY GRUPTAN HANGİ KOŞULLARDA ÇIKAR?

İngiliz devi Manchester United ile bu akşam 20.45’te karşılaşacak olan Galatasaray, gruptan çıkmak için kalan iki maçta da galibiyet alırsa kesin olarak gruptan çıkacak. Bugün Manchester United’ı yenerse grupta en kötü senaryo ile üçüncü olacak ve UEFA Avrupa Kupası’na gidecek.

Sarı kırmızılılar eğer bu akşam galip gelir ve Kopenhag da Bayern Münih'e karşı Allianz Arena’dan 3 puanla dönmezse Cimbom’a son hafta Kopenhag maçında 1 puan bile yeterli olacak.

Galatasaray bugün puan alamazsa temsilcimizin Danimarka deplasmanında 3 puan alması ve Bayern Münih’in Manchester’a puan kaybetmemesi gerekecek.

MANCHESTER UNİTED’A KARŞI SON 2 MAÇ 2 GALİBİYET

Galatasaray gruptaki tek galibiyetini Manchester United’a karşı Old Trafford’da 3-2 ile aldı.

Galatasaray İngiliz Manchester United’a karşı daha önce 7 kez karşılaştı. Bu maçlarda temsilcimiz Galatasaray 2 galibiyet 3 beraberlik 2 mağlubiyet aldı.

Doksanlı yıllarda 4 kez karşılaşan iki takımın maçlarında 1 Manchester galibiyeti 3 beraberlik ortaya çıkmıştı. Galatasaray, Manchester United’a karşı oynadığı son iki maçta ise sahadan galibiyetle ayrıldı.

Galatasaray nefes kesen 3-2’lik galibiyetten önce en son 2012-2013 sezonunda İngiliz temsilcisi ile karşılaşmıştı ve Burak Yılmaz’ın golüyle o maçtan 1-0 galip ayrılmış ve o sezon Manchester United ile el ele gruptan çıkmayı başarmıştı.

MANCHESTER UNİTED PREMİR LİGDE TOPARLANIYOR

İngiltere Premier Ligin en köklü ve en başarılı takımlarından olan Manchester United’da Sir Alex Ferguson’un vedasının ardından sancılı bir süreç yaşanmıştı ve hala bir nevi bu dönem devam ediyor. M. United Premier Ligde son olarak 2012-2013 sezonunda şampiyon olduktan sonra 3 yerel kupa dışında sadece 2016-2017 sezonunda UEFA Kupası kazandı. Bu sezon Premier Lig’de 13 maçta 5 mağlubiyet alan Manchester United tarihinin en kötü başlangıçlarından birini yaşadığı sezonda yavaş yavaş toparlanmaya başladı.

Ligde son 3 maçını gol yemeden kazanan M. United son 6 lig maçında ise 5 galibiyet aldı ve sadece Manchester City’ye mağlup oldu. M. United İngiltere Premier Lig'de 13 maçta topladığı 24 puanla altıncı sırada.

MAÇ ÖNCESİ İLGİNÇ İSTATİSTİKLER

Bu sezon toplam 19 maça çıkan Manchester United bu maçlarda hiç beraberlik almadı. Galatasaray ise bu sezon çıktığı 23 resmi maçta 3 kez beraberlik aldı. İki takım arasında oynanan son 4 maçta da beraberlik olmadı.

Her iki takım da bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı bütün maçlarda gol atmayı başardı. Manchester United bu maçlarda sadece Kopenhag’dan gol yemedi. Futbolseverler Galatasaray’ın gruptaki 4 maçında toplam 16, Manchester United’ın ise 4 maçında 20 gol izledi.

Galatasaray’ın grupta attığı 7 golün altısı yabancı oyunculardan birisi de Kerem Aktürkoğlu’ndan geldi.

Galatasaray’da goller sırasıyla S. Boey, Tete, Zaha, Kerem, Icardi, Icardi ve Bakambu tarafından atıldı.

Manchester United bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde iki deplasman maçından da 4-3 mağlup ayrılırken Devler Ligi’nde deplasmanda üst üste iki mağlubiyeti son olarak 2020-2021 sezonunda yaşamıştı ve o sezon Şampiyonlar Ligi’ne gruplarda 3. olarak veda etmiş UEFA Kupası finalinde Villarreal’e penaltılarda kupayı kaptırmıştı.

Galatasaray ise bu sezon Şampiyonlar Ligi gruplarında henüz iç saha galibiyeti yaşamadı. Galatasaray’ın Devler Ligi’nde son iç saha galibiyeti 2018-2019 sezonunda gruptaki ilk maçta Lokomotiv Moskova’ya karşı aldığı üç puan.

İLK 11'LER BELLİ OLDU

Galatasaray: Muslera, S. Boey, Kaan, Abdülkerim, Angelino, Torreira, Ndombele, Mertens, W. Zaha, H. Ziyech, İcardi

Manchester United: Onana, W. Bissaka, Maguire, Lindelöf, L. Shaw, McTominay, S. Amrabat, Antony, B. Fernandes, Garnacho, Höjlund

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.