Galatasaray tarihinin en erken 2. Avrupa maçında sahada: Rakip Elfsborg!

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi üçüncü haftasında İsveç’in Elfsborg takımını ağırlayacak. Saat 17:30’da başlayacak mücadele, sarı-kırmızılıların Avrupa yolundaki önemli karşılaşmalarından biri olacak. Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde bir galibiyet ve bir beraberlik alarak 4 puan toplayan Galatasaray, grup aşamasını ilk 8 içerisinde bitirme hedefiyle sahaya çıkacak.

Galatasaray tarihinin en erken 2. Avrupa maçında sahada: Rakip Elfsborg!
Yayınlanma:

Son haftalarda gösterdiği performansla dikkat çeken Galatasaray, Trendyol Süper Lig’de yoluna namağlup devam ediyor. Sarı-kırmızılılar, UEFA Avrupa Ligi'nde PAOK'u 3-1 mağlup ederken, Letonya temsilcisi RFS karşısında ise 2-2’lik beraberlikle sahadan ayrılmıştı. Şimdi ise ev sahibi avantajını kullanarak Elfsborg karşısında galip gelmeyi hedefliyor.

buruk.jpg

YILDIZ İSİMLER SAHADA OLACAK

Galatasaray’ın kritik Elfsborg maçında gözler takımın yıldız isimlerine çevrildi. Mauro Icardi, Victor Osimhen, Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz ve Yunus Akgün gibi hücum hattındaki güçlü isimler, Okan Buruk'un takımını zafere taşımak için mücadele edecek.

Okan Buruk'un takımını Günay Güvenç, Kaan Ayhan, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Elias Jelert, Yunus Akgün, Lucas Torreira, Gabriel Sara, Barış Alper Yılmaz, Victor Osimhen, Mauro Icardi on biriyle sahaya sürmesi bekleniyor.

Sarı-kırmızılı takımda, kaleci Fernando Muslera, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda aldığı kırmızı kart nedeniyle cezalı durumda. Bu nedenle kaleyi tecrübeli file bekçisi Günay Güvenç devralacak. Sakatlıkları devam eden Ismail Jakobs ve UEFA listesinde yer almayan Roland Sallai ise karşılaşmada forma giyemeyecek.

osi.jpg

SLOVEN HAKEM MATEJ JUG DÜDÜK ÇALACAK

Karşılaşmayı Sloven hakem Matej Jug yönetecek. Jug’un yardımcılıklarını Matej Zunic ve Manuel Vidali yaparken, dördüncü hakem olarak Mihael Antic görev alacak. Video Yardımcı Hakem (VAR) pozisyonunda ise Alen Borosak bulunacak.

GALATASARAY’IN AVRUPA PERFORMANSI

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde çıktığı son 9 resmi maçta yenilgi yüzü görmedi. Son yenilgisini UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda İsviçre temsilcisi Young Boys’a karşı alan sarı-kırmızılılar, bu maçı takiben Süper Lig'de 6 galibiyet ve 1 beraberlik alırken, Avrupa’da da bir galibiyet ve bir beraberlik elde etti.

Maç Detayları

  • Tarih: 23 Ekim 2024, Çarşamba
  • Saat: 17:30
  • Stat: RAMS Park
  • Yayın: TRT 1

icardi.jpg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.