Galatasaray zorlansa da kazandı: İstanbulspor gol atmayı unuttu! İstanbulspor 0-1 Galatasaray

Ligin formda ve favori ekibi Galatasaray, erteleme maçında İstanbulspor'a konuk oldu. Galatasaray, özellikle ilk yarıdaki oyunuyla 1-0 kazandı.

Galatasaray zorlansa da kazandı: İstanbulspor gol atmayı unuttu! İstanbulspor 0-1 Galatasaray
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

Oyun olarak beğenilmese de skor olarak işlerin iyi gittiği Galatasaray, ligin en karanlık ekibi İstanbulspor ile karşı karşıya geldi. İstanbulspor maçtan bir gün önce yaklaşık 1 senedir takımın başında yer alan Fatih Tekke ile yolları ayırmıştı.

Galatasaray maça Muslera, Boey, Kaan, Abdülkerim, Angelino, Torreiara, Kerem D. , Mertens, Tete, Kerem A. ve Icardi ilk 11'i ile çıktı.

Beklenildiği gibi Galatasaray maça hızlı başladı. Özellikle sağ kanatta Boey ve Tete ile oyun kuran Galatasaray'da 8. Dakikada Mertens'in topu direkte patladı. Galatasaray ilk yarım saatte ℅81 topa sahip olurken 6 şutta 4 isabet buldu. Bu 4/6 şutun 2/3 ü Mertens'den geldi.

icardi-ic1.jpg

İLGİNÇ PENALTI KAÇTI! GOL 42’DE GELDİ

Galatasaray 35. dakikada penaltı kazandı. Soldan Angelino'nun ortasını sırtı dönük almak isterken yerde kalan İcardi penaltıyı kazandırdı.

Topu önce İcardi sonra Kerem aldı. Düdük çalınca Kerem İcardi'ye hafifçe bıraktı. İcardi, Jensen'in yerde izlediği pozisyonda topu dışarıya gönderdi ve bu ikili Messi - Suarez'in yaptiğini yapamadı. Aynı ikili bu pozisyondan 5 dakika sonra golü buldu.

Soldan Angelino'nun pasına Kerem hareketlendi pasında İcardi topu ağlara gönderdi. Galatasaray maç boyu aradığı golü 42. Dakikada kralının ayağından buldu. Gol krallığı yarışında zirvedeki yerini biraz daha sağlamlaştıran İcardi 6. maçında 7. golünü attı.

İLK YARININ ENLERİ

Galatasaray'ın ilk yarıdaki en etkili isimleri Kerem A. ve sürekli hücuma çıkan iki beki oldu. Torreira yine orta sahayı süpürdü. Savunmada Abdülkerim ve Kaan’a pek iş düşmedi.

İstanbulspor, ikinci yarıya biraz daha ön alanda oynarak başladı. İstanbulspor'da Fatih Tekke döneminde hiç kullanılmayan ve bu maça ilk 11 başlayan Mamadou ve Traore hücum ikilisi kazanılan toplarda rakip yarı sahasında etkili olmaya çalıştı. Ndao önderliğinde kontra ataklarda etkili olmaya çalışan İstanbulspor'da 61. dakikada Mamadou ve Ndao oyundan alındı.

er.jpg

İSTANBULSPOR’UN TEK GOLCÜSÜ İBRAHİM YILMAZ

İstanbulspor'da bu sezon atılan iki golün de sahibi olan İbrahim Yılmaz ve ilk kez süre alan Sambissa oyuna dahil oldu. Ndao, oyundan çıkınca yoğun tepki gösterdi.

Galatasaray'da ilk yarıda çokça şut çekse de oyun kurulumunda etkili görünmeyen Mertens 56. dakikada yerini Zaha'ya bıraktı.

Galatasaray'da 68. dakikada Kerem Demirbay'ın ceza sahası dışından şutu direkten döndü.

İlk 2 maçta birer gol attıktan sonra 3 maçta rakip kaleye gol atamayan İstanbulspor, bu maçta da 70 dakikayı golsüz geçti.

İstanbulspor'da ilk maçına çıkan Traore sakatlığı sebebiyle 72. dakikada yerini Jackson'a bıraktı. Ethemi yerine de Muammer oyuna dahil oldu. Galatasaray'da ise ikinci golün gelmemesi sebebiyle S. Oliveria, Barış Alper ve C. Bakambu oyuna dahil oldu. Kerem D., Kerem Ak. ve Tete oyundan alındı. Galatasaray'da son oyuncu değişikliği Torreira yerine Nelsonn hamlesi ile oldu. Bu değişiklikle Kaan orta sahaya geçti.

Değişikliklerden sonra Barış Alper ile etki yaran Galatasaray'da Barış'ın asistinde Abdülkerim'in attığı gol ofsayta takıldı.

İkinci yarıda Galatasaray, İstanbulspor’un temposuna ayak uydurdu ve tek isabetli şutu ikinci 45 dakikayı tamamladı. İstabulspor ise gol orucunu 4 maçta da bozamadı. Galatasaray toplamda 16 şutta 8 isabet sağladı ve 1.42 gol beklentisi oluşturdu. Bu gol beklentisinin 0.79'u penaltıdan geldi. İstanbulspor ise 5 şutta 3 isabetli şut buldu ve gol orucunu bu maçta da bozamadı.

İKİNCİ YARININ ENLERİ

Galatasaray’da ikinci yarıda oyuna dahil olan ve oyuna girdikten sonra üçüncü bölgede isabetsiz pas yapmayan Zaha ile ilk yarının da en etkili isimlerinden olan son maçlarda Galataray’ı sırtlayan Boey en iyielr olurken Kerem Aktürkoğlu da etkiliydi.

Galatasaray, Cumartesi günü MKE Ankaragücü’nü konuk edecek.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.