Gençler buz tuttu

Gençlerbirliği, Spor Toto 1. Lig'in 17. haftasında deplasmanda Büyükşehir Belediye Erzurumspor’a konuk oldu. Erzurumspor sahasında Gençlerbirliği'ni 2-0 yenerek liderlik koltuğuna oturdu.

Gençler buz tuttu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Gençlerbirliği, Spor Toto 1. Lig'in 17. haftasında deplasmanda Büyükşehir Belediye Erzurumspor’a konuk oldu. Erzurumspor sahasında Gençlerbirliği'ni 2-0 yenerek liderlik koltuğuna oturdu.

Spor Toto Birinci Lig’de 17’inci hafta heyecanı sürüyor. Son dört maçından galibiyetle ayrılan Gençlerbirliği zirve mücadelesi veren Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un konuğu oldu. İlk yarısından gol sesi çıkmayan mücadeleyi Erzurumspor ikinci yarıda attığı gollerle 2-0 kazanarak haftayı üç puanla kapattı.

GOLLER İKİCNİ YARIDA

Kazım Karabekir Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Onur Özütoprak, Mehmet Ali Akkor ve Oğuz Kağan Çalışır hakem üçlüsü yönetti. Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a 3 puanı getiren golleri 64. dakikada Emircan Altıntaş, 70. dakikada da Aaron Olanare attı. Bu galibiyetle bir maç eksiğine karşın liderlik koltuğuna oturan Büyükşehir Belediye Erzurumspor, puanını 31'e yükseltti. Başkent ekibi Gençlerbirliği ise maç fazlasıyla 23 puanla 9’uncu sırada kaldı.

RAKİP MENEMENSPOR

Gençlerbirliği, Spor Toto Birinci Lig’in 18’inci haftasında 18 Aralık Cumartesi günü saat 13.30’da Eryaman Stadı’nda Nasadoge Menemenspor’u konuk ederken, Büyüşehir Belediye Erzurumspor da yine 18 Aralık Cumartesi günü saat 13.30’da deplasmanda Ankara Keçiörengücü ile üç puan mücadelesi verecek.

İLK YARININ ANLARI

Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile Gençlerbirliği, Spor Toto Birinci Lig’in 17’inci haftasında karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Gençlerbirliği etkili başlayıp 17’inci dakikada gole yaklaştı. Bu dakika içinde Arda Kızıldağ’ın uzun pasında savunmanın arasına sarkan Sandro Lima’nın vuruşu kaleci Göktuğ Bakırbaş’ta kaldı. Gençlerbirliği 23’üncü dakikada bir kez daha gole yaklaştı. Bu dakika içinde Barış Alıcı’nın ortasında topla buluşan Sando Lima’nın sert şutu kale direğinin üstünden az farkla auta gitti.

DEVRE GOLSÜZ BİTTİ

Büyükşehir Belediye Erzurumspor ilk ciddi atağına devrenin sonuna doğru yakaladı. 44’üncü dakikada Gençlerbirliği sağ kanadından Arvydas Novikovas’ın arka direğe ortasında Emircan Altıntaş’ın vuruşunda meşin yuvarlak kale direğinin üstünden az farkla dışarı çıktı. İki takımın karşılıklı atakları gol getirmeyince mücadelenin ilk yarısı 0-0 sona erdi.

ERZURUM ETKİLİ BAŞLADI

Mücadelenin ikinci yarısına Büyükşehir Belediye Erzurumspor atak bir futbolla başlayıp 52’inci dakikada gole yaklaştı. Gençlerbirliği ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Arvydas Novikovas’ın sert şutunu kaleci Übeyd Adıyaman son anda kornere çeldi. Kullanılan köşe vuruşundan Erzurumspor sonuç alamadı.

BEKLENEN GOL GELDİ

Mücadelenin 64’üncü dakikasında Erzurumspor öne geçti. Bu dakika içinde Novikovas’ın ara pasında ceza sahasında topla buluşan Emircan rakiplerinden sıyrılıp sert bir vuruşla meşin yuvarlağı doksandan filelere gönderip takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra ataklarını sıklaştıran Erzurumspor altı dakika sonra farkı ikiye çıkardı.

FARK İKİYE ÇIKTI

Mücadelenin 70’inci dakikası oynanırken Büyükşehir Belediye Erzurumspor ikinci golü buldu. Bu dakika içinde Süleyman Koç’un ara pasıyla ceza sahasına giren Aaron Olanare düzgün bir vuruşla kaleci Übeyd Adıyaman’ın sağından topu ağlarla buluşturup takımını 2-0 öne geçirdi. İki takımın bu golden atakları başka bir gol getirmeyince Erzurumspor sahadan 2-0 galip ayrılıp haftayı üç puanla kapattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.