Gençler nefes aldı

Gençlerbirliği, Spor Toto 1. Lig'in 36. Haftasında sahasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u 2-1 mağlup ederek ligde kalma adına kritik bir galibiyete imza attı.

Gençler nefes aldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ligde kalma mücadelesi veren Gençlerbirliği, Spor Toto 1. Lig'in 36. haftasında evinde Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u ile karşı karşıya geldi. Eryaman Stadı’nda oynanan mücadeleyi Burak Şeker, Ata Yıldırım, Orkun Aktaş hakem üçlüsü yönetti. Gençlerbirliği’ne galibiyeti getiren golleri 24'te Sintayehu Sallalich ile 59'da Barış Alıcı atarken, Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un golünü ise 5’inci dakikada Mücahit Albayrak kaydetti.

RAKİP MENEMENSPOR

Bu galibiyetin ardından Gençlerbirliği puanını 45’e yükseltip 13’üncü sıraya yükselip rahat bir nefes alırken, Büyükşehir Belediye Erzurumspor 57 puanla 5’inci sırada kaldı. Gençlerbirliği, Spor Toto Birinci Lig’in 37’inci haftasında 15 Mayıs Pazar günü deplasmanda düşme potasındaki Nasadoge Menemenspor’un konuğu olurken, Büyükşehir Belediye Erzurumspor’da yine 15 Mayıs günü sahasında bir diğer Ankara takımı Ankara Keçiörengücü’nü konuk edecek.

MAÇTAN DAKİKALAR

Ligde kalma mücadelesi veren Gençlerbirliği sahasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u konuk etti. Mücadeleye konuk ekip iyi başlayıp 5’inci dakikada öne geçti. Bu dakika içinde Arvydas Novikovas, sol kanatta boş durumdaki Mücahit Aybayrak’a verdiği ara pasla Gençlerbirliği savunmasını oyundan düşürdü. Mücahit sol çaprazdan yerden sert ve düzgün bir vuruşla meşin yuvarlığı ağlara gönderip takımını 0-1 öne geçirdi.

1-097.jpg

LİMA TOPU AUTA ATTI

Mücadelenin 14’üncü dakikasında Gençlerbirliği beraberlik golüne çok yaklaştı. Bu dakika içinde sağ kanattan Barış Alıcı'nın ceza sahasına yaptığı ortaya yükselen Sandro Lima'nın kafa vuruşu az farkla kale direğinden üstünden auta gitti.

MAÇA BERABERLİK GELDİ

Mücadelenin 24’üncü dakikası oynanırken Gençlerbirliği beraberliği yakaladı. Bu dakika içinde Erzurumspor savunmasının hatasında Sandro Lima sol ceza sahası çizgisinde topa sahip oldu. Kale önünde Lima'nın ortasında buluşan Sintayehu Sallalich şık bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturup maça 1-1 eşitliği getirdi. İki takımın atakları başka gol getirmeyince ilk yarı karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi.

ERZURUM İYİ BAŞLADI

İkinci yarıya Erzurumspor baskılı bir savunma ile başlayıp 49’uncu dakikada 49. dakikada gole yaklaştı. Gençlerbirliği ceza sahası dışında kazanılan serbest vuruşta Muhammed Bayır'ın ceza sahası çizgisi önünden kullandığı serbest vuruş sağ direkten oyuna geri döndü. Dönen topla altı pas içinde topla buluşan Metehan Mert’in ters vuruşunda da sol direkten dışarı çıktı.

GENÇLER ÖNE GEÇTİ

Mücadelenin 59’uncu dakikası oynanırken Gençlerbirliği öne geçti. Bu dakika içinde Erzurumspor defansın pas hatasında topa sahip olan Barış Alıcı altı pasa kadar ilerledi. Sağ köşeye yerden yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderen Barış takımını 2-1 öne geçirdi. Bu golden sonra iki takımın atakları sonucu değiştirmeyince ligde kalma yolundaki bu önemli maçta Gençlerbirliği rakibini 2-1 yenerek rahat bir nefes aldı.

STAT: Eryaman

HAKEMLER: Burak Şeker, Ata Yıldırım, Orkun Aktaş,

GENÇLERBİRLİĞİ: Ramazan Köse, Ömürcan Artan, Metehan Mert, Gökhan Gül, Muhammed Bayır, Tshibola, Grechyshkin, Barış Alıcı, Rahmetullah Berişbek (Aksel Aktaş dk. 74), Sallalich, Lima (İlker Karakaş dk. 90+2)

BB ERZURUMSPOR: Szumski, Gökhan Kardeş (Ufuk Budak dk. 65), Mustafa Yumlu, Mustafa Akbaş (Emircan Altıntaş dk. 46), Süleyman Koç (Malle dk. 74), Hasan Batuhan Arslan (Alican Özfesli dk. 65), Lameira, Mücahit Albayrak, Novikaova, Eren Tozlu, Olanare (Shala dk. 80)

GOLLER: Sintayehu Sallalich (dk. 24), Barış Alıcı (dk. 49) (Gençlerbirliği), Mücahit Albayrak (dk. 5) (BB Erzurumspor)

SARI KARTLAR: Sallalich, Ramazan Köse (Gençlerbirliği)

Kaynak:Bülten

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.