Gençlerbirliği, altyapısı ile Süper Lig’e damga vuruyor: Tam 14 futbolcu Süper Lig’de forma giyiyor!

Ankara’nın Kırmızı Karası Gençlerbirliği, Beştepe tesisleri ve bu tesislerden çıkardığı genç yıldızları ile adından söz ettiriyor.

Gençlerbirliği, altyapısı ile Süper Lig’e damga vuruyor: Tam 14 futbolcu Süper Lig’de forma giyiyor!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

Özellikle Arda Güler’le birlikte son zamanlarda çok daha fazla anılmaya başlanan Gençlerbirliği altyapısı 3 yerli oyuncu şartı olan Trendyol Süper Lig’de takımlar için bir hazineye dönüşebiliyor.

Son 2 sezondur TFF 1.Lig’de mücadele eden Gençlerbirliği, takım olarak Süper Lig’de olmasa da altyapısından yetiştirdiği futbolcular ile Süper Lig’e damga vurmaya devam ediyor.

Başkent temsilcisinin altyapısından yetişen 14 futbolcu Süper Lig’de forma giyiyor. O futbolculardan 1 tanesi Ankaragücü, 1 tanesi Fenerbahçe, 1 tanesi Beşiktaş, 1 tanesi Trabzonspor, 3 tanesi Konyaspor, 3 tanesi Gaziantep FK, 2 tanesi Sivasspor, 1 tanesi Samsunspor ve 1 tanesi Çaykur Rizespor forması giyiyor.

İRFAN CAN KAHVECİ ÇOK FORMDA

i.jpg

Real Madrid’e bonuslarla beraber 30 Milyon Euro’ya Fenerbahçe’den transfer olan Arda Güler’in ardından piyasa değeri ve transfer bedeli en fazla olan futbolcu Fenerbahçe forması giyen İrfan Can Kahveci. 28 yaşındaki futbolcu bu sezona oldukça formda girdi. Süper Lig ve Uefa Konferans Ligi elemelerinde toplamda 10 maça çıkan İrfan Can 5 gol 4 asistlik katkı yaptı. İrfan Can’ın şu anki güncel piyasa değeri 6.5 Milyon Euro olarak kabul ediliyor.

İstanbul takımlarından bir diğeri Beşiktaş’ta da Gençlerbirliği tesislerinden çıkmış bir futbolcu var. Tayfur Bingöl. Geçen sezon kiralık forma giydiği Beşiktaş’a bu kez 1 Milyon Euro bonservis ile Alanyaspor’dan transfer olan deneyimli oyuncu 2016 yılında Gençlerbirliği’nden 400 bin Euro karşılığında Göztepe’ye transfer olmuştu. Ankara doğumlu 30 yaşındaki Tayfur, sağ bek ve kanat olarak forma giyiyor. Tayfur Bingöl’ün güncel piyasa değeri 1.7 Milyon Euro.

BERAT TRABZONSPOR’A GERİ DÖNDÜ

Gençlerbirliği’nde gösterdiği performansla bir anda İstanbul takımlarının dikkatini çeken ve ayrıca Avrupa’dan da teklifler alan Berat Ayberk Özdemir, 2020-2021 sezonunda Trabzonspor’a transfer olmuştu. 2.5 Milyon Euro bonservis kazandıran Berat, Trabzonspor’dan da geçen sezon aynı bonservis bedeliyle Suudi Arabistan’a transfer olmuştu. Bu sezon başında tekrar Trabzonspor’a dönen Berat Ayberk Özdemir kiralık sözleşme imzaladığı Trabzonspor’da 3-0 kazanılan Beşiktaş maçının son 18 dakikasında Trabzonspor formasına kavuştu. 25 yaşındaki orta saha oyuncusunun güncel piyasa değeri 4.5 Milyon Euro.

z.jpg

MERT ÇETİN ANKARAGÜCÜ’NDE

Ankara’da doğan ve Gençlerbirliği’nden İtalya’ya transfer olan Mert Çetin, 2019-2020 sezonunda Roma’ya transferi ile Gençlerbirliği’ne yaklaşık 4.5 Milyon Euro bonservis bedeli kazandırmıştı. Mert, daha sonrasında İtalya’da Verona takımına transfer olan ve Türkiye Süper Lig’inde birçok takıma kiralanan Mert Çetin, son olarak bu sezon Ankaragücü’nden kiralık olarak görev alıyor. 26 yaşındaki Mert, Ankaragücü formasını bu sezon 3 kez giydi. Mert’in güncel piyasa değeri 1.2 Milyon Euro.

KONYASPOR’DA 3 BEŞTEPELİ

Süper Ligin gediklisi Konyaspor’da da Gençlerbirliği altyapısından yetişmiş 3 isim var. Sağ bek Ahmet Oğuz 2020-2021 sezonuna kadar Gençlerbirliği forması giymişti. Geçen sezon Sivasspor’dan Konyaspor’a geçen Ahmet Oğuz bu sezon tüm maçlarda 90 dakika sahada kaldı. 30 yaşındaki Ahmet’in piyasa değeri 1.2 Milyon Euro civarında.

Konyaspor’un vazgeçilmez isimlerinden biri de Soner Dikmen. 2020-2021 sezonuna kadar Gençlerbirliği futbolcusu olarak görev yapan ve dönem dönem kiralanan Soner, 2021-2022 sezonunda Konyaspor’a transfer oldu ve geçen seneki başarılı takımın önemli parçalarından biriydi. Bu sezona da formda başlayan Soner, bu sezon Konyaspor’da 5 maçın tamamında 90 dakika sahada kaldı. 30 yaşındaki Soner’in piyasa değeri 2.6 Milyon Euro.

x.jpg

Ankara ekibi Gençlerbirliği’nin Konyaspor’da oynayan bir başka ismi de Metehan Mert. 2022-2023 sezonunda Konyaspor’a transfer olan Metehan 24 yaşında. Bu sezon henüz forma şansı bulamayan Metehan, stoper ve sağ bek olarak görev yapıyor. Metehan’ın piyasa değeri 400 Bin Euro.

GELECEK BEKLENEN 3 GENÇ İSİM GAZİANTEP FK’DE

Gençlerbirliği’nin sol yıllarda savunmada çıkardığı en parlak isimlerden biri olarak görünen Arda Kızıldağ, geçen sezon Gaziantep FK’ye transfer olmuş sezonun ikinci yarısını Ankaragücü’nde geçirmişti. Tekrar Gaziantep FK’ye dönen 24 yaşındaki stoper, bu sezon 3 maçta forma giydi ve sezonun ilk maçında Fenerbahçe ağlarını havalandırdı. Arda’nın piyasa değeri 700 bin Euro.

f.jpg

Gençlerbirliği’nde yetişen bir diğer sağ bek Ömürcan Artan. 24 yaşındaki oyuncu da 2022-2023 sezonunda Gaziantep FK’ye transfer olmuş, deprem felaketi sonrası ligden çekilen Gaziantep tarafından sezonun ikinci yarısında Tuzlaspor’a kiralanmıştı. Ömürcan bu sezon 2 maçta 91 dakika sahada kaldı.

Bu sezon Gaziantep FK’ye katılan son isim İlker Karakaş oldu. 24 yaşındaki santrafor oyuncusu sakatlığı sebebiyle yeni takımının formasını hiç giymedi. Hücumun merkezi dışında iki kanatta da oynayabilen İlker Karakaş, önümüzdeki haftalarda forma savaşına dahil olacak.

SİVASSPOR’DA BEKLER GENÇLERBİRLİKLİLERE EMANET

Gençlerbirliği’nin son yıllarda Türk futboluna en çok futbolcu kazandırdığı pozisyon bek pozisyonu. Sivasspor’da uzun yıllardır sol bekte görev yapan Uğur Çiftçi, şu an 2.1 Milyon Euro piyasa değeriyle Sivasspor’un en değerli futbolcusu olarak görünüyor. Geçen sezona kadar Gençlerbirliği alt yapısından yetişen Ahmet Oğuz ile bekleri paylaşan Uğur, Ahmet’in Konyaspor’a gitmesi ile birlikte bu kez de bir diğer Gençlerbirliği orjinli futbolcu olan Alaaddin Okumuş ile savunmanın kanatlarında görev yapıyor.

Sivasspor ile altıncı sezonunu geçiren Uğur Çiftçi’nin ismi yükselen performansı ile A Milli takım ile de sık sık anılmıştı. Gençlerbirliği futbolcusu iken 2013 yılında Belarus ile oynanan dostluk maçında A Milli takım formasını giyen Uğur Çiftçi 31 yaşında. Uğur bu sezon Sivasspor forması ile 5 lig maçının tamamında 90 dakika sahada kalmayı başardı.

Sivasspor’un sağ beki Alaaddin Okumuş, 2018-2019 sezonunda Gençlerbirliği’ne veda etti. Ankaralı futbolcu Ümraniyespor’a daha sonra da 2020-2021 sezonunda Sivasspor’a transfer oldu. 1 sezon Samsunspor’da kiralık oynayan Alaaddin, bu sezon 2 maçta 180 dakika sahada kaldı ve 1 asist yapmayı başardı. 28 yaşındaki sağ bek oyuncusunun piyasa değeri 350 Bin Euro.

fa.jpg

SAMSUNSPOR’DA SONER, ÇAYKUR RİZESPOR’DA HALİL İBRAHİM

Trendyol Süper Lig’in yeni ekibi Samsunspor, geçen sezon 1. Ligde şampiyonluğa giderken devre arasında Soner Aydoğdu’yu Anltalyaspor’dan transfer etmişti. Süper Lig’de Gençlerbirliği altyapısından yetişen futbolcuların en deneyimlisi olan 32 yaşındaki Soner, 2012-2013 sezonunda Gençlerbirliği’nden ayrıldı. Trabzonspor’a transferinde Gençlerbirliği’ne 2.25 Milyon Euro bonservis kazandıran Soner Aydoğdu bu sezon 4 maçta 92 dakika sahada kaldı ve 1 asist kaydetti. Soner’in güncel piyasa değeri 650 bin euro.

2021- 2022 sezonunda Gençlerbirliği’nden ayrılan Halil İbrahim Pehlivan, Gaziantep FK’ye transfer olmuştu. Geçen sezonun devre arasında Çaykur Rizespor’a transfer olan 30 yaşındaki Halil İbrahim Pehlivan, bu sezon Süper Lig’de 5 maçta 408 dakika sahada kaldı ve 1 asist yaptı. Halil İbrahim'in güncel piyasa değeri 425 Bin Euro.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum