Gençlerbirliği çakıldı

Gençlerbirliği, Spor Toto 1. Lig'in 18. haftasında deplasmanda Sakaryaspor ile karşı kaşıya geldi. Yeşil siyahlı ekip, mücadeleden 2-1 galip gelerek haftayı 3 puanla kapattı.

Gençlerbirliği çakıldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Spor Toto 1. Lig'in 18. Haftasının heyecanı devam ediyor. Ligin üst sıralarını zorlayan Sakaryaspor ile Gençlerbirliği karşı kaşıya geldi. Yeni Atatürk Stadyumu'ndaki mücadeleyi hakem Direnç Tonusluoğlu, Cemal Alpay, Burak Cansız ve Veli Karakaya hakem üçlüsü yönetti. Sakarya seyircisi önünde oynadığı maçtan 2-1 galip ayrılmasını bildi.  

İLK YARIDA İKİ GOL

Haftanın önemli maçında mücadeleye iyi başlayan Sakaryaspor mücadelenin 16. dakikasında golcü oyuncusu Kabonga Kassongo'nun golü ile 1-0 öne geçti. Bu gole Başkent ekibi 26. dakikada Barış Alıcı'nın golü ile karşılık verdi ve mücadelenin ilk yarısı 1-1 sona erdi.

METEHAN’IN ŞANSSIZ ANI

İkinci yarıda daha etkili bir oyun ortaya koyan Sakaryaspor baskılı oyununun karşılığını aldı. Yeşil siyahlı ekibi öne geçiren golü ise Gençlerbirliği’nden Metehan Mert 79'da kendi kalesine atarken bu golle ev sahibi 2-1 öne geçti. Bu sezon iç saha maçlarında gösterdiği performansla, deplasmanda aldığı yaraları saran Sakaryaspor, bu skorla hanesine 3 puanı yazdırdı.

HAFTAYI RAKİP BOLUSPOR

Bu galibiyetin ardından Sakaryaspor puanını 25’e yükseltip maç fazlasıyla haftayı 10’uncu sırada tamamlarken galibiyet hasreti 14 maça çıkan Gençlerbirliği ise 7 puanla 19’uncu sırada haftayı tamamladı. Sakaryaspor Spor Toto Birinci Lig’in 19’uncu haftasını bay geçerken, Gençlerbirliği ise 25 Aralık Pazar günü saat 16.00’da Beyçimento Boluspor’u konuk edecek.

İLK YARININ ANLARI

Ligin üst sıralarını hedefleyen Sakaryaspor ile küme düşme hattından kurtulma mücadelesi veren Gençlerbirliği, Yeni Atatürk Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Mücadelenin ilk on dakikası kontrollü bir oyunca geçerken 16’ıncı dakikada Sakarspor öne geçti.

Mücadelenin 16’ıncı dakikası oynanırken ev sahibi baskılı oyununun karşılığını aldı. Bu dakika içinde Sakaryaspor sağ kanattan köşe vuruşu kazandı. Köşe vuruşunu kullanan Michal Nalepa’nın ortasında savunmadan seken top Hurşit Taşçı’nın önünde kaldı. Hurşit’in ceza sahasına yaptığı ortada Nalepa meşin yuvarlağı yeniden altı pas içinde gönderdi. Boş durumda topu önünde bulan Kabonga Kassongo'nun şutunu kaleci Übeyd Adıyaman son anda çıkardı. Boşta kalan topu Kassonga ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

genclerbirligi1-017.jpg

MAÇA BERABERLİK GELDİ

Beraberlik için yüklenen Gençlerbirliği 26’ıncı dakikada beraberliği yakaladı. Bu dakika içinde sol kanattan geliştirdiği atakta Oleksandır Bieliaiev’in pasıyla ceza sahası içinde buluşan Barış Alıcı, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı plase bir vuruşla doksandan filelere gönderip durumu 1-1’e getirdi. İki takımın atakları başka gol getirmeyince mücadelenin ilk yarısı karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

İkinci yarıya iyi başlayan Gençlerbirliği 51’inci dakikada Hurşit Taşçı ile gole yaklaştı. Bu dakika içinde rakiplerinden şık çalımlarla sıyrılan Hurşit’in yerden sert ve düzgün vuruşu kaleci Furkan Köse’den döndü.

SAKARYA GOLE YAKLAŞTI

Mücadelenin 71’inci dakikasında Sakarsayaspor etkili gelip öne geçme şansını kullanamadı. Bu dakika içinde Burak Süleyman’ın sol kanattan açtığı ortada Kabango Kasongo’nun kafa vuruşunu kaleci Übeyd Adıyaman son anda çıkarıp gole izin vermedi.

METEHAN’DAN TERS VURUŞ

Mücadelenin 79’uncu dakikası oynanırken Sakaryaspor öne geçti. Bu dakika içinde sol kanattan atak geliştiren Sakaryaspor’da Hurşit Taşçı’nın ortasında, Gençlerbirliği oyuncusu Metehan Mert, topu uzaklaştırmak istersen ters bir kafa vuruşuyla topu kendi ağlarına gönderince bu golle Yeşil Siyahlılar 2-1 öne geçti. Bu golden Gençlerbirliği’nin atakları sonucu değiştirmeyince Sakaryaspor rakibini 2-1 yenip haftayı 3 puanla kapattı.

Kaynak:Bülten

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.