Giovanni van Bronckhorst: Çok kötü bir maç oynadık

UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında deplasmanda karşılaştığı Hollanda ekibi Ajax'a 4-0 mağlup olan Beşiktaş'ta teknik direktör Giovanni van Bronckhorst, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamalarda takımın kötü bir performans sergilediğini ifade etti.

Giovanni van Bronckhorst: Çok kötü bir maç oynadık
Yayınlanma:

Johan Cruijff Arena'da oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Hollandalı çalıştırıcı, "Biz çok kötüydük, Ajax ise çok iyiydi. Hiçbir net pozisyon üretemedik. Gerçekten çok kötü bir oyun çıkardık ve Ajax’a karşı herhangi bir tehlike yaratamadık." dedi.

Van Bronckhorst, alınan farklı mağlubiyete yol açan hataları tespit edeceklerini belirterek, "Bazı yanlış tercihler yaptık. İstediğimiz futbolu oynayamadık, adeta Ajax'a fırsatlar sunduk. Rakip yoğun bir pres uyguladı, özellikle sol kanatta etkili olamadık. Üst üste goller yedik ve orta sahada top kayıpları yaşadık. Maç, 55. dakikada fiilen bitmişti. Ajax’a karşı bir reaksiyon veremedik. Böyle bir sonuç beklemiyordum." şeklinde konuştu.

"Sonuç kötüydü, bu benim sorumluluğum"

Giovanni van Bronckhorst, Mustafa Erhan Hekimoğlu ve Jean Onana’yı ilk 11’de oynatma kararıyla ilgili pişmanlık duyup duymadığı sorusuna şu yanıtı verdi: "Kadromuz iyi, Mustafa takımın önemli isimlerinden biri. Rotasyon yapmak zorundaydık, ancak Mustafa istenilen performansı gösteremedi. Bu onun gelişimi için önemli bir deneyim oldu. Ajax’a karşı 45 dakika oynaması ona katkı sağlayacak. İki tane 6 numara ile oynamamız gerekiyordu, Onana antrenmanlarda kendini iyi gösterdi ve bu yüzden ona şans verdim. Kaybettiğimizde sorumluluk bana ait. Bu bir PlayStation oyunu değil; oyuncuların durumu ve hisleri önemli. Immobile'yi oynatmama kararı aldım, bu kararın arkasında bir fikir vardı. Sonuç iyi değildi, sorumluluk bana ait. Rafa Silva’yı da dinlendirdim, çünkü bir sonraki maçı da düşünmek zorundayız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.