Gürcistan ile Çekya berabere kaldı

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ikinci maçında Gürcistan ile Çekya 1-1 berabere kaldı.

Gürcistan ile Çekya berabere kaldı
Yayınlanma:

Türkiye'nin de yer aldığı EURO 2024 F Grubu ikinci hafta ilk maçın Gürcistan ve Çekya karşı karşıya geldi. Yüksek tempoda geçen karşılaşma 1-1 eşitlikle sona erdi.

F Grubu'nda oynanan ve temponun bir dakika bile dinmediği maçta Gürcistan ve Çekya 1-1 berabere kaldı. Gürcistan tarihinde ilke katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda ilk kez puan kazandı. Bu maçın ardından Gürcistan ve Çekya puanlarını 1 yaptı.

Sağ kanattan Coufal'ın uzun bir taç atışıyla ceza sahasına gönderdiği top, Hlozek'in vuruşuyla ağlarla buluştu. Ancak VAR incelemesi sonucunda Hlozek'in topa elle dokunduğu belirlendi ve gol geçerli sayılmadı.

İlk yarıda Gürcistan, Kvaratskhelia'nın sağ kanattan kullandığı serbest vuruş sonucu penaltı kazandı. Hakem VAR incelemesiyle Hranac'ın topa eliyle müdahale ettiğini tespit etti ve penaltı noktasını gösterdi. Mikautadze'nin penaltı golüyle Gürcistan 1-0 öne geçti.

İkinci yarıda Çekya, Coufal'ın sağ kanattan kullandığı kornerde Lingr'in kafa vuruşunda direğe çarpan topu Schick filelere göndererek skoru 1-1'e getirdi.

Maçın geri kalanında başka gol olmayınca, Türkiye'nin de bulunduğu F Grubu'nda Gürcistan ile Çekya arasındaki mücadele 1-1 berabere tamamlandı. Gürcistan bu beraberlikle turnuvadaki ilk puanını elde etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.