Gürcistan, Tiflis'te şampiyon gibi karşılandı

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te on binlerce kişi, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) son 16 turunda İspanya'ya mağlup olarak turnuvaya veda eden Milli Futbol Takımı'na destek için sokaklara döküldü.

Gürcistan, Tiflis'te şampiyon gibi karşılandı
Yayınlanma:

Tiflis'in Özgürlük Meydanı'nda düzenlenen törende, gece saatlerinde başlayan kutlamalar kapsamında Gürcistan Milli Futbol Takımı, Vake semtinden üstü açık otobüsle meydana geliş yaptı. Ana caddelerin kalabalıktan dolayı kapanması nedeniyle takımın 6 kilometrelik yolculuğu bir buçuk saat sürdü. Takım meydana vardığında coşkulu bir karşılama ile karşılandı.

Törende Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili, Başbakanı İrakli Kobakhidze ve on binlerce vatandaş yer aldı. Başbakan Kobakhidze, takımı Avrupa Şampiyonası'nda son 16 turuna kadar yükselerek tarihi bir başarı elde ettiği için tebrik etti ve futbolun gelişmesine yönelik devam edeceklerini belirtti. "Gürcistan futboluna destek kesinlikle devam edecek. Çocuklarımız (futbolcular) bize gerçek bir mucize yaşattı ama bu bir son değil, bu sadece bir başlangıç." dedi.

Cumhurbaşkanı Zurabişvili ise milli takım oyuncularını ve Gürcistan Futbol Federasyonu yetkililerini onur nişanlarıyla ödüllendirdi. Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Willy Sagnol ise Gürcistan'ın 2026 FIFA Dünya Kupası'na katılma mücadelesi vereceğini duyurdu.

Tören, havai fişek gösterisi eşliğinde sona erdi. Daha önce havalimanında coşkulu bir karşılama ile karşılanan takım, ülke genelindeki futbolseverler tarafından büyük bir sevgi ve destekle karşılandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.