Halil Umut Meler'e yumruk olayı sonrası Faruk Koca'ya istenen cezalar belli oldu!

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e saldırıda bulunan, aralarında eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın da bulunduğu 4 sanığın yargılandığı davada savcı, esasa ilişkin mütalaasını açıkladı.

Halil Umut Meler'e yumruk olayı sonrası Faruk Koca'ya istenen cezalar belli oldu!
Yayınlanma:

Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya müşteki Halil Umut Meler ve sanıklar katılmazken, taraf avukatları hazır bulundu.

Savcı, eski Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve diğer sanıklar Kenan Çelikkaya, Şahin Yunus Şahin ile Osman Erkam Can'ın maç sonunda sahaya girerek hakem Meler'e saldırdıklarını belirtti. Koca’nın, Meler’i "Seni öldüreceğim" diyerek tehdit ettiği ve ardından hakeme vurup yere düşürdüğü ifade edildi. Diğer sanıkların da Meler’e çeşitli yerlerinden vurarak yaraladıkları aktarıldı. Savcı, Meler’in yüzünde orta derecede kemik kırığı oluştuğunu ve bu saldırının sanıklar tarafından gerçekleştirildiğinin sabit olduğunu söyledi.

SAVCIDAN AĞIR CEZALAR TALEBİ

Savcı, Faruk Koca’nın "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama" suçundan 3 yıl 4 aydan 10 yıl 1 ay 15 güne kadar, "tehdit" suçundan ise 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Ayrıca, "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’a aykırılık"tan da 3 aydan 1 yıla kadar hapis veya adli para cezası verilmesini istedi.

Sanıklar Kenan Çelikkaya ve Şahin Yunus Şahin hakkında da "kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama" suçundan 3 yıl 4 aydan 10 yıl 1 ay 15 güne kadar hapis ve "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’a aykırılık" suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis veya adli para cezası talep edildi.

Osman Erkam Can için ise "yaralamaya teşebbüs" suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar ve "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’a aykırılık"tan 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istendi. Savcı, tüm sanıklar için ayrıca spor müsabakalarından seyirden men cezası getirilmesini talep etti.

Mahkeme, savunmalar için avukatlara süre vererek duruşmayı 11 Kasım’a erteledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.