Halkbank şen döndü

Halkbank AXA Sigorta Efeler Ligi’nin 9’uncu haftasında deplasmanda ALTEKMA’yı 3-0 yenerek 26 puanla yenilgisiz liderliğini sürdürdü.

Halkbank şen döndü
Yayınlanma:
Güncelleme:

Halkbank AXA Sigorta Efeler Ligi’nin 9’uncu haftasında deplasmanda ALTEKMA’yı 3-0 yenerek 26 puanla yenilgisiz liderliğini sürdürdü.

AXA Sigorta Efeler Ligi’nin yenilgisiz lideri Halkbank 9’uncu haftanın kapanış maçında İzmir temsilcisi ALTEKMA ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Atatürk Voleybol Salonu’nda oynanan ve 65 dakika süren mücadeleyi Cihat Küçükboyacı, Serhat Semiz hakem ikilisi yönetti. Müsabakadan 3-0’lık skorla galip ayrılan Mavi Beyazlılar 26 puana çıkararak yenilmezliğinin yanında liderliğini de korudu. Karşılaşmanın en skorer oyuncusu Halkbank’tan Nicolas Bruno (13) olurken Arjantinli smaçöre 9 sayı ile Nimir Abdelaziz eşlik etti.

NİCOLAS ETKİLİ OLDU

İlk sete fırtına gibi giren Halkbank savunmada ve hücumda mükemmele yakın bir performans ortaya koydu. Başkent ekibi etkili servislerinin yanı sıra köşe hücumlarında adeta rakibine nefes aldırmadı. Nicolas Bruno ve Nimir Abdelaziz ile etkili olan Mavi Beyazlılar 22 dakika süren bu seti 17-25 alarak 0-1 öne geçti.

ALTEKMA OYUNDAN DÜŞTÜ

İkinci sette Halkbank’ın bariz üstünlüğü vardı. Başkent ekibi ALTEKMA, Halkbak’ın etkili servisleri sonrası savunma hataları nedeniyle oyundan düştü. Rakibinin bu düşüşünü iyi değerlendiren Halkbank hem hücumda hem servislerde etkili olunca 24 dakika süren seti 11 sayı farkla 14-25 alarak durumu 0-2’ye getirdi.

FORMALİTE SETİ OLDU

Mücadelenin üçüncü seti formaliteden öteye gitmedi. Halkbank temposunu artırırken, ALTEKMA adeta parkede kayboldu. Nimir Abdelaziz’in etkili servisleri, Nicolas Bruno’nun 4 numaradan etkili smaçları ile oyun üstünlüğü ele aldı. Orta hücumlarda Emre Tayaz ile etkinliğini sürdürüp 20 dakika süren bu seti 14 sayı farkla 11-25 kazanarak İzmir’den 3 puanla Ankara’ya döndü.

HALKBANK KOLTUĞU KORUDU

AXA Sigorta Efeler Ligi’nin geride kalan 9 haftası sonunda iki Ankara takımı zirvedeki yerini korudu. Halkbank 26 puanla yenilgisiz liderliğini sürdürürken, Ziraat Bankkart ise bir yenilgi sonrası topladığı 23 puanla ikinci sırada haftayı kapattı. Galatasaray HDI Sigorta iki mağlubiyet sonrası topladığı 20 puanla üçüncü, Bursa Büyükşehir Belediye Spor 3 yenilgi sonrası 18 puanla dördüncü, Arkas Spor da yine 3 yenilgi sonrası 17 puanla beşinci sırada haftayı kapattılar.

Gülmez: Mücadeleye hazırız
Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Halkbank’ın milli smaçör Yiğit Gülmezoğlu, “Bu galibiyeti unutup bir sonraki maçı odaklanmaları gerektiğini” söyledi. Gülmezoğlu, “Yoğun, yorucu bir süreçteyiz. Türkiye Ligi’nde, Şampiyonlar Liginde birbirinden önemli puan mücadeleleri veriyoruz. Tüm maçların ortak paydası galibiyet. Mental ve fizik olarak her maça hazır olmalıyız. Halkbank olarak bu potansiyele sahibiz. Amacımız bu süreçten kayıpsız bir şekilde geçerek, devre arasınalider girmek” diye konuştu.
 

SALON: Atatürk Voleybol Salonu

HAKEMLER: Cihat Küçükboyacı, Serhat Semiz

ALTEKMA: Kerem Yaman, Muzaffer Yönet, Georgi Tatarow, Ertuğrul G. Metin, Souza Bezerra, Kevin Saar (Mehmet Özbek, Hüseyin Şahin Emin Gök, Altay Demirci)

HALKBANK: Doğukan Ulu Micanqh Ma’a, Nicolas Bruno, Yunus Emre Tayaz, Nimir Abdelaziz, Yiğit Gülmezoğlu (Volkan Döne, Deniz İvgen, Mustafa Koç, Serhat Coşkun. Oğuzhan Doğruluk)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.