Halkbank son sette yıkıldı

Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi’nin 11. haftası birbirinden heyecanlı, çekişmeli ve zevkli maçlarla başladı.

Halkbank son sette yıkıldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi’nin 11. haftası birbirinden heyecanlı, çekişmeli ve zevkli maçlarla başladı. Ligin iddialı ekiplerinden Başkent temsilcisi Halkbank İzmir deplasmanında konuk olduğu ALTEKMA’ya tie-break setinde 3-2 yenilerek ligdeki üçüncü yenilgisin aldı. Başkent ekibi ligin 12’inci haftasında yine bir diğer İzmir ekibi Arkas Spor ile karşı karşıya gelecek.

Atatürk Spor Salonu Kompleksi’nde oynanan iki saat 20 dakika süren mücadeleyi Saadettin Deneri ve Turgut Uzunçakmak hakem ikilisi yönetti. Halkbank büyük çekişmenin yaşandığı mücadele setlerde iki kez öne geçmesine karşın tie-break setinde basit hatalar yapınca zorlu maçtan yenik ayrılmaktan kurtulamadı. İlk sete iyi başlayan Halkbank Hernando Hernandez ile etkili servisler atarak seti 19-25 alarak 0-1 öne geçti.

İkinci sette ev sahibi ALTEKMA’nın üstünlüğü vardı. Orta ve köşe hücumlarında daha baskın olan İzmir ekibi heyecan ve çekişmenin biran düşmediği bu seti 25-23 alarak durumu 1-1’e getirdi. Üçüncü set yine Halkbank üstünlüğü altında geçti. Gerek file önünde gerekse savunmada etkili olan Başkent ekibi bu seti 20-25 alarak 1-2 öne geçti.

Dördüncü sette bu kez İzmir temsilcisi ALTEKMA’nın üstünlüğü vardı. Savunmada kusursuz oynayan ev sahibi bu seti 25-21 alarak durumu 2-2’ye getirip maçı tie-break setine getirdi. Beşinci sette ALTEKMA üstünlüğü altında geçti. Ev sahibi ekip etkili servis atıp etkili savunma yapınca seti 15-11 maçı da 3-2 kazanarak haftayı iki puanla kapattı. Başkent ekibinde Hernando Hernandez’in 29 sayısı galibiyet için yeterli olmadı. ALTEKMA’da Oğuzhan Tarakçı 23 sayı ile takımının en skoreri oldu.

HAKEMLER: Saadettin Deneri ve Turgut Uzunçakmak

ALTEKMA: Hugo Hamacher, Yunus Emre Tayaz, Oğuzhan Tarakçı, Mehmet Hacıoğlu, Ahmet Tümer, Maksil Bujulevic (Mehmet Özbek, Hüseyin Şahin, Berkant Mit, Yüksel Mandıracı)

HALKBANK ANKARA: Alexander Berger, Faik Samed Güneş, Hernando Fernandez, Efe Bayram Oğuzhan Karasu, Brett Walsh (Volkan Döne, Caner Ergül, Aslan Ekşi, Ediz Kaan Fırıncıoğlu, Gökhan Gökgöz)

SETLER: 19-25, 25-23, 20-25, 25-21, 15-11

SÜRE: 2 saat 19 dakika (28, 32, 27, 33. 19)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.