Halkbank’ın bileği bükülmüyor

Lider Halkbank’ın bileği bükülmüyor. Başkent ekebi, AXA Sigorta Efeler Ligi Metin Görgün Sezonunun 18. haftasında, İzmir deplasmanında ligin güçlü takımlarından Arkas Spor’u 3-0 mağlup etti.

Halkbank’ın bileği bükülmüyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Lider Halkbank’ın bileği bükülmüyor. Başkent ekebi, AXA Sigorta Efeler Ligi Metin Görgün Sezonunun 18. haftasında, İzmir deplasmanında ligin güçlü takımlarından Arkas Spor’u 3-0 mağlup etti. Başkent ekibi bu galibiyetin ardından 49 puana ulaşıp liderliğini sürdürdü.

İzmir Atatürk Voleybol Salonu’nda oynanan 1 saat 36 dakika süren mücadeleyi Hakkı Demiralay-Ferhat Büyükpamukçu hakem ikilisi yönetti. Halkbank 27-29, 27-29, 25-22 setlerle rakibini geçerek zirve yolunda bir engeli daha aştı. Halkbank bu galibiyetin ardından ikinci sıradaki Ziraat Bankkart ile aradaki puan farkını 4’e çıkardı.

Karşılaşmanın en skorer ismi 29 sayıyla Halkbank’ın Hollandalı yıldızı Nimir Abdel-Aziz olurken; Nicolas Bruno 13, Yiğit Gülmezoğlu 7 ve Doğukan Ulu da 6 sayı ile takımlarının galibiyetine katkı verdi. Arkas Spor’da ise Nicholas Hoag 12, Oğuzhan Tarakçı 9, Mirja Lagumdzjia ve Daniel Mcdonnell 8 sayı ile oynamalarına karşın mağlubiyete engel olamadılar.

İlk sete Nimir Abdel-Aziz’in etkili servis turu ile başlayan Halkbank hem savunmada hem de hücumda etkili bir oyun ortaya koydu. Her iki takımda setin final bölümüne kadar birbirine üstünlük kurmakta zorlanırken Nicolas Bruno’nun etkili oyunu 35 dakika süren seti 27-29 alarak 0-1 öne geçti. Arkas Spor ilk sette uzun süre önde götürdüğü mücadelede savunmada yaptığı basit hatalarla seti rakibine kaptırdı.

İkinci sette ilk set gibi büyük bir çekişmeye ve heyecana sahne oldu. Her iki takımda seti kazanmak için vargüçlerini parkeye yansıtırken Başkent ekibi son bölümde 4 numara hücumlarında Nimir Abdel-Aziz ile etkili oldu ve 33 dakika süren yine 27-29 alarak 0-2 öne geçti. Üçüncü sette Halkbank’ın bariz üstünlüğü vardı. Başkent ekibi setin sonundan başına üstün bir oyun ortaya koyarak 28 dakika süren seti 22-25 alarak parkeden 0-3 galip ayrılarak haftayı 3 puanla kapattı.

SALON: Atatürk Voleybol Salonu

HAKEMLER: Hakkı Demiralay-Ferhat Büyükpamukçu

ARKAS SPOR: Burutay Subaşı, Daniel McDonell, Ulaş Kışak, Nicholas Hoag, Bertuğ Öndeş, Oğzhan Tarakçı (Caner Dengin, Mustafa Cengiz, Mirza Lagumdzija, Enes Atlı)

HALKBANK: Nimir Abdel-Aziz, Yiğit Gülmezoğlu, Marko Matic, Micah Ma’a, Nicolas Bruno, Doğukan Ulu (Volkan Döne, Deniz İvgen, Aslan Ekşi, Oğuzhan Doğruluk, Serhat Coşkun, Yunus Emre Tayaz)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.