Harry Kane laneti son bulacak mı?

Harry Kane, yıllardır İngiltere Premier Lig’in vazgeçilmez forvetlerinden biri. Gol krallıkları, kaptanlığı, milli takımdaki kariyeri derken hayatında tek bir eksik var o da kupa!

Harry Kane laneti son bulacak mı?
Yayınlanma:

DEĞERLENDİRME: ÖMERCAN ÖZMEN

İngiliz forvet Harry Kane, Arsenal altyapısında başladığı kariyerine Tottenham’da devam ediyor. Tottenham onu birçok yere kiralasa da kulüp efsanesi olmayı başarabildi.

30 yaşındaki tecrübeli golcü Premier Lig’de 243 gole imza attı. Bu aynı zamanda birçok rekorun kırıldığı, adını kulüp ve lig tarihine yazdırdığı bir dönemin istatistikleri anlamına geliyor. Ancak Tottenham’ın her zaman bir baş altı takım olması ve İngiltere’de dalga geçildiği gibi başarısızlıklarıyla nam salması sebebiyle bu 243 gol bir kupaya dönüşemedi.

912e0d95620af2112d0aeb5e17a0b78ead3b1f3c.webp

Harry Kane, 30 yaşına dek kaptan olarak bir kupayı kaldırabilmiş değil. O da bunu en kolay yapacağı yere gitmek istedi. Zorlanmadan, lige ambargo koymuş bir takımla anlaşmak belki de onun lanetine son verecekti. En doğru tercih Bundesliga oldu.

Bundesliga’da son olarak 2011-12 sezonunda Dortmund şampiyon olmuştu. Onun ardından 11 sene üst üste Bayern ambargosu izledik. Harry Kane de bu ambargoya dahil olarak kariyerine bir lig şampiyonluğu sığdırabilirdi. İmzayı attığında tüm kamuoyunun Kane’in artık bir kupası olacağı yönünde birleşmesi ise şaşırtıcı olmadı.

harry-kane-resmen-bayern-munihte-yillik-ucreti-belli-oldu.webp

Ancak Mayıs ayına geldiğimizde kupa Leverkusen kaptanının ellerinde yükseliyordu. Ambargo son bulmuş, lig Bayern’den başka bir şampiyon çıkarabilmişti. Kupaya gözünü çeviren Bayern orada da aradığını bulamadı ve Kane bir normal sezonu daha kupasız tamamladı.

Burada 32 maçta attığı 36 gol “ne yaparsan yap olmuyor” dedirtse de Kane’e, önünde şimdi bambaşka bir yol açıldı.

Turnuvanın tatsız tuzsuz ve renksiz takımı İngiltere, Hollanda’yı yarı finalde eledi ve finale yükseldi. Southgate’in öğrencileri eleştirileri adeta boşa düşürdü. Grupta neredeyse gol atamadan çıkan, üst turda mucizelerle buraya gelen İngiltere artık kupanın bir ucundan tutmuş durumda.

İngiltere, İspanya’yı yenebilirse hem uzun yıllar kupasız geçen günleri unutacak hem de Kane üzerindeki bir laneti def etmiş olacak. Harry Kane belki de ilk kez bir kupaya bu kadar yakın.

Pazar gecesi lanetin son bulup bulmadığını hep birlikte göreceğiz!

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.