İlkay Gündoğan milli takım kariyerini sonlandırdı!

Almanya Milli Takımı'nın kaptanı İlkay Gündoğan, milli takım kariyerini sonlandırdığını duyurdu.

İlkay Gündoğan milli takım kariyerini sonlandırdı!
Yayınlanma:

Barcelona forması giyen Türk asıllı Alman futbolcu, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, milli takım serüvenini bitirme kararını birkaç hafta süren değerlendirmelerinin ardından aldığını belirtti.

33 yaşındaki İlkay Gündoğan, açıklamasında, "Birkaç hafta düşündükten sonra milli takım kariyerimi sonlandırma zamanının geldiği sonucuna vardım" ifadelerini kullandı. Gündoğan, milli takımda geçirdiği yılları ve elde ettiği başarıları için büyük bir gurur duyduğunu vurguladı.

“BU SEVİYELERE ÇIKACAĞIMI HAYAL BİLE EDEMEZDİM”

"2011 yılında ilk maçıma çıktığımda bu seviyeye ulaşacağımı hayal edemezdim. Özellikle ülkemizde düzenlenen son Avrupa Şampiyonası'nda kaptan olarak milli takıma liderlik etmek, benim için büyük bir onur oldu. Yıllar sonra ülkemizi gururlandırmayı başardık. Bunun bir parçası olmak beni çok mutlu etti" diyen Gündoğan, son dönemde yaşadığı yorgunluk nedeniyle bu kararı almak zorunda kaldığını açıkladı.

“GÜÇLÜ BİR TAKIMIMIZ VAR”

Milli takımın bir taraftarı olarak kalmaya devam edeceğini belirten Gündoğan, 2026 Dünya Kupası'ndaki başarı şansını da olumlu gördüğünü ifade etti. "Harika bir teknik direktörümüz ve güçlü bir takımımız var. Bu yolculukta bana eşlik eden taraftarlara, antrenörlere, takım arkadaşlarıma ve çalışanlara teşekkür ediyorum. Benim için bir onurdu" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.