İspanyollar Ancelotti'ye Arda konusunda Montella'yı örnek gösterdi!

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, genç yıldız Arda Güler'i Avusturya maçında 'sahte dokuz' pozisyonunda oynatarak İspanyol basınında geniş yankı uyandırdı.

İspanyollar Ancelotti'ye Arda konusunda Montella'yı örnek gösterdi!
Yayınlanma:

Karar'ın haberine göre, Real Madrid'in göz bebeği Arda Güler'in, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki (EURO 2024) oyun tarzı ve yeni mevkisi, İspanyol spor medyasında tartışmalara sebep oldu.

"ANCELOTTİ'YE NE YAPACAĞINI SÖYLÜYOR"

AS Gazetesi, "Türkiye, Ancelotti'ye Güler'i ne yapacağını söylüyor" başlıklı haberinde, A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella'nın, Arda'yı "sahte dokuz" pozisyonunda oynatarak herkesi şaşırttığını belirtti. Haberde, Türk yıldızın hareketliliği ve oyunuyla EURO 2024'te fark oluşturduğu vurgulandı.

MONTELLA'NIN YARATICI STRATEJİSİ

Almanya'daki turnuvanın, Arda Güler'in geçen sezon Real Madrid formasıyla çıktığı 12 maçta göstermediği başka yeteneklerini sergilemesine yardımcı olduğu belirtilen haberde, "Hücumdaki yetersizliği göz önüne alan Montella, Madrid'in incisini Türk forvet hattının sahte dokuzu olarak icat etti" ifadeleri kullanıldı.

"ANCELOTTİ, MONTELLA'NIN FİKRİNİ DEĞERLENDİRMELİ"

Haberde, 19 yaşındaki futbolcunun Avusturya maçındaki performansı için "Avusturyalı 'ağır' stoperlerle dans eden, hareketli, dinamik ve yetenekli bir forvetti" yorumunda bulunuldu. Arda'nın fiziksel açıdan güçlü rakip savunmacılar arasında korkusuzca mücadele ettiği kaydedildi.

Montella'nın Arda'yı "sahte dokuz" olarak oynatmasının, Real Madrid'deki geleceği açısından farklı opsiyonlar ve oyun kurgularının denenmesine ışık tutabileceği ifade edildi. İspanyol devinin hocası Carlo Ancelotti'ye, "Arda'nın tüm yeteneklerinden faydalanmak için ustaca bir pozisyon icat eden Montella'nın bu fikrini iyi değerlendirmeli" önerisinde bulunuldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.