Jose Mourinho: Ben adım adım düşünüyorum

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, takımının bu kulvarda direkt olarak üst tura çıkmayı hedeflediğini vurguladı.

Jose Mourinho: Ben adım adım düşünüyorum
Yayınlanma:

UEFA Avrupa Ligi’nin 2. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Hollanda ekibi Twente ile 1-1 berabere kaldı.

Twente Stadı’ndaki maç sonrası açıklamalarda bulunan Mourinho, kaç puan almaları gerektiğini kesin olarak bilmediğini, ancak üst tura çıkmak için 11’den fazla puana ihtiyaç duyduklarını belirtti. "Adım adım ilerlemeliyiz. Direkt üst tura çıkmayı amaçlıyoruz. Zor bir kura çekmiştik, özellikle sahamızda oynayacağımız Manchester United, Athletic Bilbao ve Lyon maçları nedeniyle deplasmanlardan puan almak zorundayız. Bu maçta aldığımız 1 puan önemliydi, ancak saha içinde bunu kutlayacak bir durum yok. Hakemler iyi bir yönetim sergiledi, iki takım için de aynı standartlar geçerliydi. Zor bir maçtı." dedi.

Mourinho, gazetecilerin genellikle rakip takımlara gereken önemi vermediğini belirterek, "Twente’ye karşı zorluk yaşadık, bu da rakibimizin ne kadar iyi olduğunu gösteriyor. Twente’nin iyi kanat oyuncuları var ve bunu kabul etmeliyiz. Savunma oyuncularıma sarı kart gördüklerinde işlerin zorlaştığını söyledim. Jayden iyi bir iş çıkardı." ifadelerini kullandı.

Maçın genel değerlendirmesini yapan Mourinho, “Eğer 0-0 iken bulduğumuz iki net pozisyondan birini değerlendirebilseydik, maç farklı bir yöne gidebilirdi. Bu pozisyonları çalışmıştık, bu da beni mutlu etti. Ancak geriye düştüğünüzde hızlı takımlara karşı geçiş oyununda zorluk yaşarsınız. Twente, naif olmayan, savunmayı ve kontra atağı iyi oynayan bir takım. Devre arasında oyuncularıma ileri çıkmamız gerektiğini, ancak ikinci golü yemememiz gerektiğini söyledim." şeklinde konuştu.

Mourinho, ikinci yarıda topa daha fazla sahip olduklarını ve Twente’nin üst tura çıkabilecek kadar iyi bir takım olduğunu belirterek, "Şu anda 2 puanları var, ancak bu puanları Manchester United ve Fenerbahçe gibi güçlü takımlardan aldılar. Önlerinde kazanabilecekleri maçlar var." dedi.

Yaşın oyuncular için bir kriter olmadığını ifade eden Mourinho, "Benim için iyi, ortalama ve kötü oyuncular vardır. Tadic beyniyle oynuyor, her şeyi anlıyor ve ileride teknik direktör olabilecek bir zekaya sahip. Attığı golü dün çalışmıştık. Kaleciyle karşı karşıya kaldığında soğukkanlı kalıyor. 10 yıl önceki hızına sahip olsaydı, onu daha sağ kanatta kullanırdım. Türk basını neden onu sağda oynattığımı merak ediyordur, ancak sanırım bugün nedenini anlamışlardır." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.