Keçiören hayat buldu

Ankara Keçiörengücü, Spor Toto 1. Lig'in 34. haftasında sahasında Menemenspor'u 1-0 mağlup ederek 3 haftalık galibiyet hasretine son verdi.

Keçiören hayat buldu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Keçiörengücü, Spor Toto 1. Lig'in 34. haftasında sahasında Menemenspor'u 1-0 mağlup ederek 3 haftalık galibiyet hasretine son verdi.

Spor Toto 1. Lig'in 34. haftasında ligde kalmak adına önemli maçta Ankara Keçiörengücü, Nasadoge Menemenspor ile Keçiören Aktepe Stadı'nda karşı karşıya geldi. Zorlu mücadeleyi Abdullah Buğra Taşkınsoy, Kemal Mavi, Abdullah Uğur Sarı hakem üçlüsü yönetti. Maçtan Emeka Eze’nin golüyle 1-0 galip ayrılan mor menekşeler rakibini ateş çemberinin içine attı.

RAKİP BANDIRMASPOR

3 haftalık galibiyet hasretine son veren Ankara Keçiörengücü puanını 41'e yükselterek düşme hattından uzaklaştı ve 12. sıraya çıktı. Düşme hattında yer alan Menemenspor ise 37 puanla 16. sırada kaldı. Ankara Keçiörengücü, Spor Toto Birinci Lig’in 35’inci haftasında 1 Mayıs Pazar günü saat 16.007da deplasmanda Royal Hastanesi Bandırmaspor’un konuğu olacak. Nasadoge Menemenspor da yine aynı gün aynı saat Tuzlaspor A.Ş. ile ligde kalma yolunda önemli bar maça çıkacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

Spor Toto Birinci Lig’in 34’üncü haftasında ligde kalma yolunda büyük önem taşıyan maçta Ankara Keçiörengücü ile Nasadoge Menemenspor kozlarını Aktepe Stadın’da paylaştı. Mücadeleye iyi başlayan Keçörengücü 11’inci dakikada gole yaklaştı. Bu dakika içinde Menemenspor ceza sahası yayı önünden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Taşkın Çalış’ın etkili şutunda kaleci Batuhan Ahmet Şen gole izin vermedi.

TAŞKIN YİNE KAÇIRDI

Mücadelenin 21’inci dakikası oynanırken Keçiörengücü bir kez daha gole yaklaştı. Bu dakika içinde Taşkın Çalış’ın Menemenspor ceza sahası sol çaprazından yaptığı vuruşta kaleci Batuhan, topu güçlükle kurtarıp bir kez daha gole izin vermedi.

BEKLENEN GOL GELDİ

Mücadelenin 30’unu dakikası oynanırken Ankara Keçiörenücü golcüsü Emeka Eze ile öne geçti. Bu dakika içinde Menemenspor ceza sahası içerisindeki karambolde topu önünden bulan Ibrahim Olawoyin, takım arkadaşı Eze’ye pasını aktardı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Nijeryalı futbolcu yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşunca bu golle Başkent ekibi 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İKİNCİ YARI GOL YOK

Mücadelenin ikinci yarısı daha ziyade orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Menemenspor beraberlik için Keçiörengücü kalesine yüklense de forvet oyuncuları girdikleri gol pozisyonundan yararlanamadı. Bu yarının en ciddi atağı yine Keçiörengücü’nden geldi. Mücadelenin 70. dakikasında Menemenspor ceza sahası içerisinde topla buluşan Anthony Uzodimma’nın vuruşunda, kaleci Batuhan’da gole izin vermedi. İki takım bu ataktan sonra karşılıklı girdikleri gol pozisyonlarından yararlanamayınca Keçiörengücü rakibini 1-0 yenerek haftayı üç puanla kapattı.

STAT: Aktepe

HAKEMLER: Abdullah Buğra Taşkınsoy, Kemal Mavi, Abdullah Uğur Sarı

ANKARA KEÇİÖRENGÜCÜ: Metin Uçar, Ogün Bayrak, Mehmet Tayfun Dingil, Taha Batuhan Yayıkcı (Dk. 87 Fatih Selimhan Solmaz), Muharrem Cinan, Taşkın Çalış (Dk. 81 Uğur Utlu), Uzodimma (Dk. 74 Hamza Gür), Adamu (Dk. 87 Erkam Reşmen), Aykut Çeviker, Olawoyin, Eze

NASADOGE MENEMENSPOR: Batuhan Ahmet Şen, Muhammed Himmet Ertürk, Oğuzhan Çapar, Seyfettin Anıl Yaşar, Ömer Şahbaş (Dk. 46 Emre Batuhan Adıgüzel), Toni Gomes (Dk. 69 Kehinde), Jiakponna (Dk. 46 Emre Özer), Cisse, Sabbah (Dk. 46 Batuhan Kırdaroğlu, Dk. 86 Sinan Akgöl), Abdullah Aydın, Ahmet Sağat

GOL: Dk. 30 Eze (Ankara Keçiörengücü)

SARI KARTLAR: Dk. 16 Uzodimma, Dk. 75 Adamu (Ankara Keçiörengücü), Dk. 36 Seyfettin Anıl Yaşar, Dk. 48 Oğuzhan Çapar, Dk. 51 Muhammed Himmet Ertürk (NasaDoge Menemenspor)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.