Kosova tezahüratlar sebebiyle Sırbistan'ı şikayet etti

Kosova, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) Sırbistan ile İngiltere arasındaki maçta yaşanan olaylar nedeniyle UEFA'ya şikayette bulundu.

Kosova tezahüratlar sebebiyle Sırbistan'ı şikayet etti
Yayınlanma:

Kosova Futbol Federasyonu (FFK), Sırp taraftarların maçta Kosova aleyhine siyasi, şovenist ve ırkçı mesajlar içeren bayrak, slogan ve tezahüratlar sergilediğini iddia etti.

FFK'nın yayımladığı bildiride, bu tür mesajların EURO 2024 gibi büyük bir organizasyonda sergilenmesinin anlamsız ve saçma olduğu belirtilerek UEFA'ya resmi bir tepki gösterildiği açıklandı. Şikayette, gerekli delillerle birlikte Sırbistan Futbol Federasyonu'na karşı sıkı disiplin tedbirleri talep edildiği ifade edildi.

Bildiride ayrıca, Kosova'ya karşı yapılan bu tür çağrıların milliyetçi gruplar için motivasyon kaynağı olduğu ve bölgenin güvenliğini tehdit ettiği vurgulandı. Gelecekteki maçlarda bu tür pankartların sergilenmemesi konusunda UEFA ve organizatörlerden dikkatli olmaları istendi. Futbol sahalarının, şovenist ve ırkçıların nefret söylemlerini teşvik etmek için kullanılmaması gerektiği belirtilerek, bu tür davranışlara yer verilmemesi çağrısında bulunuldu.

Sırbistan ile İngiltere arasındaki maç, İngiltere'nin 1-0 üstünlüğüyle sonuçlanmıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.