Kuzey Tunçelli'den tarihi başarı: Rekor kıran Kuzey, Paris 2024 Olimpiyat oyunlarının beşincisi oldu

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda milli yüzücümüz Kuzey Tunçelli, Türkiye yüzme tarihinde bir ilki gerçekleştirerek erkekler 1500 metre serbest stil elemelerinde serisinde 14:45.27 derecesiyle birinci olarak genel klasmanda 5'inci sıraya yerleşti. Bu başarısıyla Tunçelli, Türkiye'nin olimpiyat tarihinde finale yükselen ilk yüzücüsü olmuştu. Kuzey, ilk finalimizde 14.41.22 ile Dünya Gençler rekorunu kırarak Olimpiyat beşincisi oldu.

Kuzey Tunçelli'den tarihi başarı: Rekor kıran Kuzey, Paris 2024 Olimpiyat oyunlarının beşincisi oldu
Yayınlanma:

Henüz 16 yaşında olan Kuzey Tunçelli, olimpiyat tarihimizdeki ilk yüzme finaline girerek harika bir performans sergiledi. Erkekler 1500 metre serbest finalinde 14:41.22'lik kariyerinin en iyi derecesini elde eden Tunçelli, olimpiyat 5'incisi olarak büyük bir başarıya imza attı. Kuzey, aynı zamanda Dünya Gençler rekorunu da kırmış oldu.

Bu tarihi yarışta, Michael Phelps'in dünya rekorunun kırıldığı anlar yaşandı. Bobby Finke, 14:30.67'lik derecesiyle dünya rekoru kırarak olimpiyat şampiyonu oldu. Kuzey Tunçelli'nin gösterdiği üstün performans, Türk yüzme tarihinde bir dönüm noktası olarak kaydedildi.

2028 OLİMPİYATLARINDA HEDEF MADALYA

Türkiye'nin gururu Kuzey Tunçelli, gelecekteki hedefleri için büyük umutlar vadederek, genç yüzücülere ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Bu tarihi başarı, Türk yüzme sporunun uluslararası arenada daha da güçlenmesine katkı sağlayacak. Kuzey Tunçelli'nin yeni hedefi 2028 Olimpiyatlarında madalya almak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.