Mehmet Büyükekşi: Hedefimiz EURO2024'te başarılı olmak

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ilk hedeflerinin gruptan çıkmak olduğunu dile getirdi.

Mehmet Büyükekşi: Hedefimiz EURO2024'te başarılı olmak
Yayınlanma:

Ziraat Türkiye Kupası finalinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Büyükekşi, 4 Haziran'da İtalya ile yapacakları maçın ardından takımın İtalya'ya gideceğini ve hazırlık maçlarına devam edeceğini belirtti. Hazırlık sürecindeki önemli adımlardan bahseden Büyükekşi, 7 Haziran'da Gürcistan ile karşılaşacaklarını ve gruplardan çıkmayı hedeflediklerini vurguladı. Almanya'da oynamanın avantajına dikkat çeken Büyükekşi, Türk taraftarların büyük ilgisiyle karşılaşacaklarını ifade etti.

2026 UEFA Avrupa Ligi ve 2027 UEFA Konferans Ligi finallerinin İstanbul'da gerçekleşecek olmasına da değinen Büyükekşi, bu sürecin kolay olmadığını belirtti. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere devlet yetkililerinin desteğinin önemine vurgu yapan Büyükekşi, Türkiye'nin ev sahipliği için hazır olduğunu söyledi.

TFF Başkanı, Ziraat Türkiye Kupası finalinin başarılı geçtiğini ve dostluk atmosferinin ön planda olduğunu dile getirdi. Futbolun sadece bir oyun olmadığını, aynı zamanda dostluk, kardeşlik ve barışı simgelediğini vurgulayan Büyükekşi, sporun temel değerlerine sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

Ali Koç'un Ziraat Türkiye Kupası'na katılmama söylemleriyle ilgili bir soruya cevap veren Büyükekşi, konunun talimatlar açıklandığında netlik kazanacağını belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.