Menemen acı geldi!

MKE Ankaragücü, Spor Toto Birinci Lig’in 25’inci haftasında deplasmanda Nasadoge Menemenspor ile karşılaştı. Başkent ekibi bir puanı son dakikalarda bulduğu penaltı golüyle kurtardı.

Menemen acı geldi!
Yayınlanma:
Güncelleme:

MKE Ankaragücü, Spor Toto Birinci Lig’in 25’inci haftasında deplasmanda Nasadoge Menemenspor ile karşılaştı. Başkent ekibi bir puanı son dakikalarda bulduğu penaltı golüyle kurtardı.

Spor Toto 1. Lig'in 25. hafta maçında lider MKE Ankaragücü deplasmanda ligin alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren Nasadoge Menemenspor ile karşı karşıya geldi. Menemen İlçe Stadı’nda oynanan mücadeleyi Burak Şeker, Murat Temel, Suat Güz hakem üçlüsü yönetti. Zorlu mücadele karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi. Bu sonucun ardından Başkent ekibinin galibiyet hasreti 2 maça çıktı.

Mücadelenin ilk yarısında daha etkili bir futbol ortaya koyan ev sahibi Nasadoge Menemenspor, Abdullah Aydın'ın 21. dakikada kaydettiği golle 1-0 önde tamamladı. İkinci yarıda Menemenspor kalesini ablukaya alan Ankaragücü, İshak Çakmak'ın 84. dakikada penaltıdan kaydettiği golle skoru eşitleyip durumu 1-1’e getirdi, Kalan sürede başka gol olmadı ve taraflar sahadan 1'er puanla ayrıldı.

RAKİP BURSASPOR

6 maçlık galibiyet serisi 24. haftadaki İstanbulspor karşılaşmasıyla sona eren MKE Ankaragücü, İzmir'de de 1 puanla yetindi. Bu beraberlikle başkent ekibi, puanını 49'a yükseltip maç fazlasıyla liderliğini sürdürürken, İzmir temsilcisi Menemenspor ise puanını 28'e yükseltip 14’üncü sıraya yükseldi. Ankaragücü, Spor Toto Birinci Lig’in 26’ıncı haftasında 20 Şubat Pazar akşamı saat 19.00’da sahasında kardeş takımı Burasspor’u konuk ederken, Nasadoge Menemenspor ise deplasmanda 21 Şubat Pazartesi akşamı saat 20.00’de Eyüpspor karşısında üç puan mücadelesi verecek.

MAÇTAN DAKİKALAR

Mücadeleye iki takımda kontrollü bir futbolla başlarken Ankaragücü 9’uncu dakikada gole yaklaştı. Bu dakika içinde sol kanattan gelen pasta Abdullah Durak, rakip ceza sahasında topla buluştu ancak uygun durumda pozisyondan yararlanamayınca Başkent ekibi öne geçme fırsatını kullanamadı.

MENEMEN ÖNE GEÇTİ

Mücadelenin 21’inci dakikası oynanırken Nasadoge Menemenspor öne geçti. Bu dakika içinde sağ kanattan gelen ortada topa gelişine vuran Abdullah Aydın’ın şut defanstan döndü. Dönen topu altı pas içinde önünde bulan Abdullah Aydın’ın şutunda top Ankaragücü savunmasına çarpıp kaleci Akın Alkan’ı kontrpiyede bırakıp ağlara gidince Menemenspor bu golle 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İKİNCİ YARININ ANLARI

İkinci yarıya Ankaragücü hızlı ve baskılı bir futbolla başlayan Ankaragücü 53’üncü dakikada beraberlik golüne yaklaştı. Bu dakika içinde Murat Uçar'ın pasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Ali Kaan Güneren'in sert şutu kale direğinin yanından az farkla auta gitti. Ankaragücü 64. dakikada bir kez daha gole yaklaştı. Menemenspor ceza sahası yayı üzerinden kazanılan serbest vuruşta kaptan Erdem Özgenç'in plasesi kale direğinin dibinden auta gitti.

HAKEM PENALTI DEDİ

Beraberlik için Menemenspor kalesine yüklenen Ankaragücü 85’inci dakika beraberliği sağladı. Mücadelenin 84. dakikasında Menemenspor ceza sahası içinde Emre Batuhan Adıgüzel'in Murat Uçar'a yaptığı hareket sonrası maçın hakemi Burak Şeker penaltı noktasını gösterdi. 85. dakikada penaltı vuruşunu kullanan İshak Çakmak topu ve kaleciyi ayrı ayrı köşelere göndererek durumu 1-1’e getirdi. İki takımın karşılıklı atakları başka gol getirmeyince mücadele 1-1 sona erdi.­

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.