Merih Demiral'a UEFA'dan 'bozkurt' soruşturması!

UEFA, A Milli Takım oyuncusu Merih Demiral hakkında EURO 2024'ün son 16 turunda oynanan Avusturya maçındaki gol sevinci sırasında yaptığı bozkurt işareti nedeniyle disiplin soruşturması başlattı.

Merih Demiral'a UEFA'dan 'bozkurt' soruşturması!
Yayınlanma:

2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde gerçekleşen ve Türkiye'nin Avusturya'yı 2-1 mağlup ettiği EURO 2024 Son 16 Turu maçında, Merih Demiral attığı golün ardından bozkurt işareti yaptı. Bu hareket, UEFA'nın dikkatini çekti ve disiplin soruşturması başlatılmasına neden oldu.

UEFA'DAN DİSİPLİN SORUŞTURMASI

UEFA'dan yapılan açıklamada, "2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu Avusturya-Türkiye karşılaşmasıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın iddia edilen uygunsuz davranışları nedeniyle UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca soruşturma açılmıştır. Konuyla ilgili olarak ilerleyen günlerde daha detaylı bilgi verilecektir." ifadelerine yer verildi.

DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ VE OLASI YAPTIRIMLAR

UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi, oyuncuların ve takımların sahada ve saha dışında sergiledikleri davranışlara yönelik kuralları belirler. Bu bağlamda, uygunsuz görülen hareketler ve söylemler, UEFA tarafından disiplin cezası gerektirebilir. Merih Demiral'ın bozkurt işareti, UEFA'nın siyasi ve provokatif sembollerle ilgili hassasiyeti doğrultusunda inceleme altına alındı.

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU VE DEMİRAL'IN YANITI BEKLENİYOR

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merih Demiral'ın, UEFA'nın başlattığı bu soruşturma karşısında nasıl bir savunma yapacakları merakla bekleniyor. TFF'nin konuyla ilgili resmi bir açıklama yapması ve Merih Demiral'ın savunmasının UEFA Disiplin Kurulu tarafından değerlendirilmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.