Milli Güreşçi Rıza Kayaalp'ten ''Vicdanım rahat'' açıklaması!

Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, son zamanlarda yaşadığı doping iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'nın yasaklı maddeler listesinde yer alan bir etken maddenin vücudunda tespit edilmesi üzerine geçici olarak yarışmalardan men edilen Kayaalp, kullandığı ilacın tedavi amaçlı olduğunu ve içinde yasaklı bir madde olduğunu bilmediğini belirtti.

Milli Güreşçi Rıza Kayaalp'ten ''Vicdanım rahat'' açıklaması!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ASKİ Spor Kulübü sporcuları için düzenlediği bir etkinlikte yaptığı konuşmada, 25 yıllık güreş kariyerinde Türkiye'ye birçok madalya kazandırdığını vurguladı.

''VİCDANEN RAHATIM''

Kariyeri boyunca sayısız doping testinden geçtiğini ve sonuçlarının her zaman temiz çıktığını dile getiren sporcu, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle doktor önerisiyle Vastarel isimli bir ilaç kullandığını ifade etti. Ancak ilacın içindeki yasaklı maddeyi bilmediğini ve kullanmaya başladıktan sonra yan etkilerinden dolayı ilacı bıraktığını söyledi.

"Vicdanen rahat olduğunu" belirten Kayaalp, uluslararası alanda yaşadığı bu süreçte devletin yanında olmasının önemine değindi. Sporcunun, "Bu konuda devletimin desteğini çok istiyorum" ifadeleriyle sürecin zorluğuna dikkat çektiği konuşmasında, yaşadığı üzüntüyü de dile getirdi. ASKİ Spor Kulübü Başkanı Yüksel Arslan da milli güreşçinin yanlarında olduğunu belirterek hukuki süreçte destek verdiklerini açıkladı.

Paris 2024 Grekoromen Güreş Milli Takımı kadrosundan çıkarılan Rıza Kayaalp'in yerine 130 kiloda Türkiye'yi Hamza Bakır temsil edecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.