Milli Takım'da beyaz sayfa: İtalyan Montella...

A Milli Futbol Takımı'nda takımın başına Vincenzo Montella getirildi. Montella Ay-yıldızlıların 47. teknik direktörü oldu. İtalyan teknik adam kariyerinde ilk kez bir milli takım çalıştıracak.

Milli Takım'da beyaz sayfa: İtalyan Montella...
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ÖMERCAN ÖZMEN

A Milli Futbol Takımı'nda Stefan Kuntz'un kötü gidişi sonrası Alman teknik adamla yollar ayrılmıştı. Kuntz'un gönderilmesinin ardından kamuoyu Türk bir teknik adamın takımın başına getirilmesini beklerken TFF İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella ile anlaştı.

İtalyan hoca ve A Milli Takım birlikteliği dün yapılan açıklamayla resmen başladı. Vincenzo Montella, ay-yıldızlıların tarihindeki 47. teknik direktörü oldu. TFF, Vincenzo Montella ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Montella kariyerinde son olarak Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor'u çalıştırmış ve oynattığı futbol, takıma kattığı hava ile övgülerin odağı olmuştu.

MONTELLA'NIN HANDİKABI

Vincenzo Montella kariyerinin büyük bir kısmında İtalya SeriA'da görev yaptı. İtalyan çalıştırıcı Roma, Catania, Fiorentina, Sampdoria ve Milan'ı çalıştırdı. İtalya'nın yanı sıra İspanya LaLiga'da Sevilla'yı çalıştırdı.

Son olarak Adana Demirspor'u çalıştıran Montella, kariyerinde ilk kez bir milli takım çalıştıracak.

cagliari-calcio.jpg

Montella'nın bugüne kadar çalıştırdığı takımlarda maç başına puan ortalamaları şu şekilde:

ROMA, 16 maç 1.56 puan ortalaması

CATANİA, 40 maç 1.28 puan ortalaması

FİORENTİNA, 153 maç 1.80 puan ortalaması

SAMPDORİA 27 maç 0.87 puan ortalaması

MİLAN (Süper Kupa Şampiyonluğu), 64 maç 1.75 puan ortalaması

FİORENTİNA (2.dönem) 27 maç 0.97 puan ortalaması

A. DEMİRSPOR 76 maç 1.72 puan ortalaması

DAHA ÖNCE DE İTALYANLAR GELDİ

Vincenzo Montella, Ay-yıldızlıların 21. yabancı hocası olarak görev yapacak. Türkiye, 100 yıllık tarihinde oynadığı 618 maçta 26'sı Türk, 20'si yabancı toplam 46 teknik adam yönetiminde sahaya çıktı. Montella aynı zamanda milli takımın 4. İtalyan'ı oldu.

san.webp
Sandro Puppo

Montella, vatandaşları Sandro Puppo, Giovanni Varglien ve Leandro Remondini'nin ardından milli takımda görev alacak dördüncü İtalyan çalıştırıcı olarak kayıtlara geçti. Ay-yıldızlı ekipte 4 farklı dönemde görev yapan Sandro Puppo, Türkiye'yi çalıştıran ilk İtalyan teknik direktör oldu. Pupo, 1952-1954, 1960-1962, 1964-1965 ve 1965-1966 yıllarında milli takım ile toplam 30 maça çıktı, ay-yıldızlı ekip bu maçlarda 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 16 yenilgi aldı. Bu maçlarda 34 gol atarken milliler, kalesinde 58 gol gördü.

Milli takımda 1955-1956 yıllarında görev yapan Giovanni Varglien ise yalnızca 5 maçta görev aldı. Varglien yönetimindeki bu maçlarda 2 galibiyet, 3 yenilgi alan ay-yıldızlılar, 8 gol atıp, kalesinde 9 gole engel olamadı.

Türk Milli Takımı'nı çalıştıran üçüncü İtalyan teknik direktör olan Leandro Remondini 1958-1959 yılları arasında görev yapıp, 6 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Bu maçlarda 6 gol atan milliler, 5 gol yedi.

Montella, 57 yıl sonra milli takımı çalıştıran ilk İtalyan teknik direktör olacak. A Milli Takım'ı son çalıştıran İtalyan teknik adam, 1966'da görev yapan Sandro Puppo olmuştu.

45.webp

DÜŞÜŞTEKİ MİLLİ TAKIMA 'DOPİNG' OLACAK MI?

Montella'nın gelişiyle beraber milli takımda farklı bir hava olması bekleniyor. Stefan Kuntz döneminin ardından yeni bir sayfa açan ay-yıldızlılarda öncelik, EURO 2024 hedefini gerçekleştirmek. Vincenzo Montella'nın son olarak Adana Demirspor'da gösterdiği oyun ve futbol tarzının, milli takıma başka bir bakış açısı katması ihtimaller arasında...

Kamuoyunda 'Milli takımda yabancı hoca olmaz' görüşünde olan azımsanmayacak topluluk ise Montella konusunda çok heyecanlı görünmüyor. Teknik adam tercihi öncesinde tartışmalar sürerken, TFF'nin realitesi Vincenzo Montella oldu.

'Milli takımda yabancı hoca olmaz' düşüncesini savunanların yanı sıra karşıt görüşte olanlar da var. Montella'nın ekibinde yardımcılarını Türk hocalardan seçmek isteyen TFF, bu konuda dengeyi bu şekilde kurmanın planlarını yapıyor. Milli Takım'da dünyanın farklı ülkelerinde futbol kariyerini devam ettiren futbolcuların varlığını da hatırlatan karşıt görüşteki futbolseverler, futbolun milliyetsiz bir spor olduğunu iddia ediyor. Tüm bu tartışmalar arasında İtalyan teknik adamın performansı merakla beklenirken, milli takımın Montella yönetiminde çıkacağı ilk maç 12 Ekim'de oynanacak...

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.