Montella'nın 15 maçlık karnesi: En çok tercih ettiği futbolcular dikkat çekti!

A Milli Futbol Takımı, Vincenzo Montella yönetiminde çıktığı 15. sınavında İzlanda'yı 3-1 yenerek UEFA Uluslar B Ligi'nde önemli bir galibiyet elde etti. İtalyan teknik direktör idaresindeki milli takım, bu süreçte 40 farklı oyuncuya forma şansı tanıdı ve genel performansı ile dikkat çekti.

Montella'nın 15 maçlık karnesi: En çok tercih ettiği futbolcular dikkat çekti!
Yayınlanma:

Montella yönetiminde A Milli Takım, 10’u resmi, 5’i özel olmak üzere toplam 15 maça çıktı. Bu karşılaşmalarda 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde eden milliler, 22 gol atarken kalesinde 21 gol gördü. Hırvatistan, Letonya, Almanya, Gürcistan, Çekya, Avusturya ve İzlanda maçlarını galibiyetle tamamlayan A Milli Takım, Galler ve İtalya karşısında ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Ancak Macaristan, Avusturya, Polonya, Portekiz ve Hollanda maçlarında mağlubiyet yaşadı.

mlli.jpg

40 FARKLI OYUNCU, 33'Ü İLK 11'DE

Montella, milli takımın başında çıktığı 15 maçta 40 farklı futbolcuya forma şansı verdi. Bunlardan 33'ü maçlara ilk 11'de başladı. Teknik adamın en çok güvendiği isimler arasında Barış Alper Yılmaz, Kaan Ayhan, Kenan Yıldız ve Kerem Aktürkoğlu yer aldı. Bu oyuncular 14 maçta forma giyerken, Abdülkerim Bardakcı ve Hakan Çalhanoğlu 12, İsmail Yüksek ve Zeki Çelik 11 maçta sahaya çıktı.

mont5.jpg

13 FARKLI İSİM GOL SEVİNCİ YAŞADI

A Milli Takım, Montella yönetiminde 22 gol atarken, 13 farklı oyuncu gol sevinci yaşadı. İzlanda karşısında hat-trick yapan Kerem Aktürkoğlu, toplamda 5 golle bu dönemin en skorer ismi oldu. Cenk Tosun 3, Barış Alper Yılmaz, Hakan Çalhanoğlu ve Merih Demiral ise ikişer gol atarak takıma katkı sağladı. Ayrıca Arda Güler, Ferdi Kadıoğlu, Kenan Yıldız, Mert Müldür, Samet Akaydin, Yunus Akgün, Yusuf Sarı ve Yusuf Yazıcı da birer kez ağları havalandırdı.

GOLLERİN ÇOĞU İKİNCİ YARIDA

Milli takımın attığı 22 golün yalnızca 7’si ilk yarılarda gelirken, 15 gol ikinci yarılarda kaydedildi. Karşılaşmaların son 15 dakikalık bölümünde atılan 7 gol, takımın maç sonlarına doğru gösterdiği baskıyı ortaya koydu. Gollerin 16’sı ayakla, üçü kafa vuruşu ile ve üçü penaltıdan geldi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.