Mourinho'ya verilecek ceza belli oldu

Galatasaray derbisinin ardından basın toplantısına katılmayan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun alacağı ceza netleşti.

Mourinho'ya verilecek ceza belli oldu
Yayınlanma:

Fenerbahçe, Süper Lig’in 6. haftasında oynanan Galatasaray derbisini 3-1 kaybetmişti. Maçın ardından Sarı-Lacivertli takımın teknik direktörü Jose Mourinho, yayıncı kuruluşa konuştu ancak basın toplantısına katılmama kararı alarak dikkatleri üzerine çekti.

Portekizli teknik direktörün basın toplantısına katılmaması olay yaratmıştı. Mourinho’nun toplantıya iki kez geldiği, fakat Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk’un konuşmasının devam etmesi üzerine bu kararı aldığı belirtilmişti. Ardından özel bir araçla stattan ayrıldı. Mourinho'nun bu hareketi nedeniyle alacağı ceza da netleşti.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Süper Lig ve 1. Lig Yayın Talimatı’nın 9/2. maddesine göre, teknik direktörlerin maç sonrası basın toplantısına katılması zorunlu. Mourinho'nun bu talimata uymaması nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilmesi bekleniyor. Talimatlara göre Mourinho, PFDK tarafından 150 bin TL para cezasına çarptırılacak.

Benzer bir durumda Adana Demirspor'un eski teknik direktörü Michael Valkanis de Antalyaspor maçı sonrasında basın toplantısına katılmamıştı. Valkanis, aynı talimatın 9/2 ve 9/7. maddelerine aykırı hareket ettiği gerekçesiyle 150 bin TL para cezasına çarptırılmıştı. Mourinho’nun da benzer bir ceza alması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.