Noah Lyles, Paris 2024'te Erkekler 100 metre Olimpiyat şampiyonu oldu: Olimpiyat altını 0.004 saniye ile belirlendi

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda erkekler 100 metre finali büyük bir çekişmeye sahne oldu. ABD'li atlet Noah Lyles, 9.784 saniyelik derecesiyle olimpiyat şampiyonu olarak altın madalyanın sahibi oldu. Yarışın galibini bindelik zaman dilimi belirledi.

Noah Lyles, Paris 2024'te Erkekler 100 metre Olimpiyat şampiyonu oldu: Olimpiyat altını 0.004 saniye ile belirlendi
Yayınlanma:

FİNALDE REKABET ÜST SEVİYEDEYDİ

Finalde yarışan diğer isimler arasında Jamaikalı Kishane Thompson ve Oblique Seville, ABD'li Fred Kerley ve Kenneth Bednarek, Güney Afrikalı Akani Simbine, Botswanalı Letsile Tebogo ve son olimpiyat şampiyonu İtalyan Lamont Marcell Jacobs bulunuyordu.

Foto finishin belirlediği yarışta, Jamaikalı Kishane Thompson 9.789 saniyelik derecesiyle gümüş madalya kazandı. ABD'li Fred Kerley ise bronz madalyanın sahibi oldu.

USAİN BOLT'UN REKORU HALA KIRILAMADI

Atletizm erkekler 100 metre finalinde olimpiyat rekoru, efsanevi sprintçi Usain Bolt'a ait. Jamaikalı sporcu, 2012 Londra Olimpiyatları'nda 9.63 saniyelik derecesiyle olimpiyat rekorunu kırarak altın madalyayı kazanmıştı. Bolt ayrıca dünya rekorunu da elinde bulunduruyor; 2009 Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 9.58 saniyelik derecesiyle bu rekoru kırmıştı.

Noah Lyles'ın bu zaferi, Paris 2024'te atletizmseverlere unutulmaz bir an yaşattı ve 100 metre finali, her zaman olduğu gibi büyük heyecana sahne oldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.