Nuri Şahin, yardımcı antrenör olduğu Borussia Dortmund'da teknik direktör olmaya yakın: Fabrizio Romano duyurdu

Almanya 1. Futbol Ligi takımlarından Borussia Dortmund, teknik direktör Edin Terzic ile yollarını ayırdı. Kulüpten yapılan açıklamada, 41 yaşındaki Terzic'in görevinden ayrılmak istediği ve yapılan görüşmenin ardından bu talebinin kabul edildiği belirtildi. Terzic sonrası Alman devinde Nuri Şahin takımın başına geçebilir.

Nuri Şahin, yardımcı antrenör olduğu Borussia Dortmund'da teknik direktör olmaya yakın: Fabrizio Romano duyurdu
Yayınlanma:

Terzic, Borussia Dortmund ile 2021'de Almanya Kupası'nı kazandı ve 2022-23 sezonunda lig şampiyonluğunu son haftada Bayern Münih'e kaptırdı. Ayrıca, deneyimli teknik adam yönetiminde geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi finaline çıkan Dortmund, Real Madrid'e 2-0 mağlup oldu. Ayrılığı hakkında konuşan Terzic, "Borussia Dortmund'da yeni sezonda saha kenarında yeni birisinin olması gerektiğini düşünüyorum. Kulübe her zaman en iyisini diliyorum ve veda etmiyorum, tekrar görüşmek üzere." ifadelerini kullandı.

Terzic'in ayrılığı sonrası, Borussia Dortmund'un teknik direktörlük görevine eski oyuncusu Nuri Şahin'in getirileceği iddia edildi. Nuri Şahin'in, Borussia Dortmund kulüp binasına gelerek yöneticilerle görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi.

Şahin, futbolculuk kariyerinde Borussia Dortmund'da önemli başarılara imza atmış ve kulüple olan bağını her zaman korumuştu. Bu gelişme, Dortmund taraftarları arasında heyecanla karşılanırken, kulübün resmi açıklamasının yakında yapılması bekleniyor.

Ünlü gazeteci Fabrizio Romano da Nuri Şahin’in B. Dortmund teknik direktörü olması üzerinde durulduğunu ve B. Dortmund yönetiminin favori isminin Nuri Şahin olduğunu aktardı.

Nuri Şahin önce futbolculuğu ile yürüttüğü teknik direktörlüğü görevinde 2020-2021 sezonunun ardından futbolu bırakmış ve Antalyaspor’da toplamda 92 maçta 1.49 puan ortalaması tutturmuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.