Okan Buruk: "Beklenmedik skor"

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında deplasmanda Trabzonspor'u 5-1 mağlup eden Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, bu skorun önceden beklenmediğini ve zor bir dönemden geçtiklerini ifade etti.

Okan Buruk: "Beklenmedik skor"
Yayınlanma:

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında deplasmanda Trabzonspor'u 5-1 mağlup eden Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, bu skorun önceden beklenmediğini ve zor bir dönemden geçtiklerini ifade etti.Buruk, oyuncuların yoğun maç periyodundan, transfer döneminden ve sakatlıklardan etkilendiğini belirterek, "Biz bir nebze kadro olarak daha toparlanmış bir kadroyduk. Yani en azından Icardi'nin kulübeye geri dönmesi, sakatlıktan dönen oyuncularımızla birlikte daha ideal bir kadroya sahiptik." şeklinde konuştu.

Maç öncesinde Trabzonspor'un oyun tarzını bildiklerini ve uzun toplarla oynayacaklarını öngördüklerini ifade eden Buruk, "İlk yarı bunu çok fazla yaptılar. 1-0’lık üstünlük belki ilk yarının son 10-15 dakikası çok iyi oynamadığımızı düşünüyorum. Onun dışındaki oyunumuzun özellikle ikinci yarıya başlangıcımız, devamımız ve sonrasında girdiğimiz pozisyonlar attığımız gollerle maçı hak ettiğimizi düşünüyorum." dedi.

Oyuncuların performansını övdüğü Buruk, "Bugün sonlandırmayı iyi yaptık. Galatasaray takımı çok fazla pozisyona giriyordu ama sonlandırmayla ilgili problem yaşıyordu. Bugün bunu iyi bir şekilde başardık." şeklinde konuştu. Galatasaray taraftarına teşekkür eden Buruk, bu galibiyeti taraftara hediye etmek istediğini belirterek, "Her zaman yanımızda burada da yanımızdalardı, onlara teşekkür etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Okan Buruk, Galatasaray'ın sosyal medya üzerinden eleştirildiğini belirterek, "Ama bu akşam özellikle her oyuncumuzun ve kadromuzun ne kadar değerli olduğunu gösterdik. Oynadıkça hepsinin çok daha iyi performansı vereceğini göstermiş olduk. Bu gece de bizim için önemli." dedi. Galatasaray taraftarına çağrı yapan Buruk, camia olarak birlikte hareket etme çağrısı yaptı ve takımın yanında güçlü olmalarını istedi.

Şampiyonluk yarışına ilişkin de konuşan Buruk, "İki takımın da oynayacağı çok maç var. Biz sahaya odaklanıyoruz. Maç maç gideceğiz. Bunun için savaşacağız. Çünkü güzel bir stat, önemli seyircileri var. Bu atmosferde maç kazanmak kolay değil. Biz bu sonucu aldığımız için mutluyuz, önemli skor aldık. Maç öncesi bu kadar skorun oluşacağını kimse beklemezdi." şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.