Olimpiyat açılışında renkli görüntüler yaşandı

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları, Fransa'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini gözler önüne seren resmi açılış töreniyle başladı.

Olimpiyat açılışında renkli görüntüler yaşandı
Yayınlanma:

Bu yılki açılış töreni, olimpiyat oyunları tarihinde bir ilk olarak, stat dışında, Paris'in merkezi Sen Nehri'nde gerçekleştirildi. Bu tören, Paris'in 100 yıl aradan sonra üçüncü kez ev sahipliği yaptığı olimpiyat oyunlarının başlangıcını simgeliyor.

Açılış töreni, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach gibi üst düzey devlet adamlarının katılımıyla yapıldı. Türkiye adına ise Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Avrupa Olimpiyat Komitesi İcra Kurulu Üyesi ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat töreni izlemek üzere Paris'te bulundu.

Tören, ünlü Fransız yönetmen ve aktör Thomas Jolly'nin sanat direktörlüğünde gerçekleştirildi. 204 ülkenin sporcularını ve Mülteci Olimpiyat Takımı'nı taşıyan toplam 85 tekne, Sen Nehri boyunca 6 kilometrelik bir güzergah boyunca ilerledi. Tekneler, Paris'in simgelerinden olan Notre Dame Katedrali, Paris Belediye Binası, Louvre Müzesi, Tuileries Bahçesi, Les Invalides Anıtı ve Eyfel Kulesi gibi önemli noktaların yanından geçti.

Yağmur altında yapılan açılış töreni, yaklaşık 300 bin kişinin katılımıyla coşkulu bir atmosferde gerçekleşti. Tören, Fransa'nın zengin tarihi ve kültürel mirasını sergileyen etkinliklerle ve ünlü sanatçıların performanslarıyla devam ediyor. Bu olağanüstü açılış töreni, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın unutulmaz bir başlangıç yapmasına vesile oldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.