Olimpiyatlar'da ilginç men cezası geldi

Kanada'nın kadın futbol milli takımının baş antrenörü Beverly Priestman, Paris 2024 Olimpiyatları'ndan men edildi.

Olimpiyatlar'da ilginç men cezası geldi
Yayınlanma:

Priestman'ın görevden alınma nedeni, rakip takımların antrenman alanlarını gözetlemek için drone kullanımıyla ilgili bir casusluk skandalı oldu. Kanada Olimpiyat Komitesi ve Kanada Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamalara göre, bu skandalın ardından Priestman’ın görevden alındığı ve takımın yardımcı antrenörü Andy Spence tarafından yönetileceği bildirildi.

Skandal, Yeni Zelanda'nın antrenman tesislerinin üzerinde bir drone tespit etmesiyle ortaya çıktı. Drone’un Kanada takımına ait olduğu iddia edildi. Bu gelişme üzerine polis, drone ile ilişkili olduğu belirtilen analist Joseph Lombardi'yi tutukladı ve Priestman'ın asistanı Jasmine Mander'i sorguladı. Lombardi, suçunu kabul ederek para cezası ve ertelenmiş hapis cezasına çarptırıldı.

FIFA, olayla ilgili bir soruşturma başlattı. Priestman, özür dileyen bir açıklama yaptı ve Perşembe günkü maçı yönetmeyeceğini duyurdu. Priestman, 2020’den beri Kanada milli takımının başındaydı ve Tokyo Olimpiyatları'nda Kanada’yı altın madalyaya taşıdı.

Kanada Futbol Federasyonu CEO'su Kevin Blue, Priestman'ın askıya alınmasına sebep olan drone olayının, Paris 2024 öncesinde yaşanan yeni bilgilerle bağlantılı olduğunu belirtti.

Priestman’ın görevden alınması, Kanada futbolunu ve Olimpiyat hazırlıklarını etkileyen önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Takımı, yardımcı antrenör Andy Spence yönetecek ve Priestman’ın yerine geçici olarak görev alacak. Skandal, Olimpiyatlar öncesi Kanada futbolunda büyük bir sarsıntıya yol açmış durumda.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.