Paris 2024 Olimpiyatları görkemli açılış töreni ile resmen başladı: Renkli görüntüler, eğlenceli etkinlikler

2024 Paris Olimpiyat Oyunları, Sen Nehri'ndeki muazzam bir törenle başladı. 33. Yaz Olimpiyatları, açılış seremonisiyle görkemli bir başlangıç yaptı. Paris'te düzenlenen bu büyük organizasyona 100 yılın ardından 206 delegasyondan yaklaşık 10 bin 500 sporcu katılıyor. Oyunlar sırasında şehre yaklaşık 16 milyon turistin gelmesi bekleniyor.

Paris 2024 Olimpiyatları görkemli açılış töreni ile resmen başladı: Renkli görüntüler, eğlenceli etkinlikler
Yayınlanma:

Açılış töreni, binlerce sporcuyu taşıyan 85 geminin Sen Nehri'ndeki Austerlitz Köprüsü'nden hareket etmesiyle başladı. Sporcuları taşıyan gemiler, 6 kilometrelik bir yolculuğun ardından Iena Köprüsü'nde sona erecek. Törene toplam 180 gemi ve tekne katılıyor. Geçiş sırasında, delegasyonlar Paris’in tarihi ve turistik mekanları olan Notre Dame Katedrali, Paris Belediye Binası, Louvre Müzesi, Tuileries Bahçesi, Les Invalides Anıtı, Grand Palais ve Eyfel Kulesi'nden geçecek.

Törene özel olarak, ünlü sanatçı Lady Gaga sahne aldı ve caz, opera, dans gibi birçok sanat etkinliği ile açılış seremonisine renk kattı. Ülkeler Sen Nehri üzerinden kameralar ve seyircilerle selamlaşırken, Türkiye alfabetik sıraya göre 190. sırada geçiş yapacak. Türk sporcular Mete Gazoz ve Buse Naz Sürmeneli, bu yılki Olimpiyatların açılışında bayrağı taşıyacak.

Olimpiyat açılışı, dünya çapında bir kültürel şölen olarak dikkat çekerken, Paris'in tarihi ve kültürel zenginlikleri de bu görkemli etkinlikle bir kez daha ön plana çıktı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.