Rakibimiz Gürcistan için tarihi gece

EURO 2024'teki ilk rakibimiz Gürcistan tarih yazmak için sahaya çıkıyor. Onların turnuvaya katılması bile başlı başına bir tarihi zafer. Sizler için Gürcistan'ın son durumunu ve turnuvaya geliş sürecini derledik.

Rakibimiz Gürcistan için tarihi gece
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - ÖMERCAN ÖZMEN

Gürcistan Milli Futbol Takımı, tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak olmanın heyecanını yaşıyor. Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan Euro 2024'te F Grubu'nda mücadele edecek Gürcistan, Türkiye, Portekiz ve Çekya ile kıyasıya bir rekabete girecek.

Gürcistan'ın teknik direktörlüğünü Fransız antrenör Willy Sagnol yapıyor. Takım, elemelerde İspanya, İskoçya, Norveç ve Kıbrıs Rum Kesimi gibi güçlü rakiplerle mücadele etti ve play-off oynamaya hak kazandı. Lüksemburg'u geçerek finalde Yunanistan'ı penaltılarda mağlup eden Gürcistan, tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'na katılma başarısı gösterdi.

8haodd83ee-bjjfdtnxvq.webp

Gürcistan'ın elemelerde ve play-off'ta oynadığı müsabakalarda aldığı sonuçlar şöyle:
Gürcistan-Norveç: 1-1
Kıbrıs Rum Kesimi-Gürcistan: 1-2
İskoçya-Gürcistan: 2-0
Gürcistan-İspanya: 1-7
Norveç-Gürcistan: 2-1
Gürcistan-Kıbrıs Rum Kesimi: 4-0
Gürcistan-İskoçya: 2-2
İspanya-Gürcistan: 3-1
Gürcistan-Lüksemburg: 2-0
Gürcistan-Yunanistan: 0-0 (Penaltılarda 4-2).

zax1ll7dre-deilytkr-lq.webp

Gürcistan'ın turnuvadaki en güçlü silahları arasında Napoli'nin genç yıldızı Khvicha Kvaratskhelia bulunuyor. Sol kanatta etkili performansıyla dikkat çeken Kvaratskhelia, takımın hücumdaki liderlerinden biri olarak öne çıkıyor. Ayrıca Valencia'da forma giyen kaleci Giorgi Mamardashvili ve Metz'de oynayan Georges Mikautadze gibi tecrübeli isimler de takımın önemli parçalarını oluşturuyor.

Gürcistan'ın savunma hattında ise 100'ün üzerinde milli maça çıkan ve takım kaptanlığını yapan Guram Kashia bulunuyor. Slovan Bratislava formasıyla uzun yıllar boyunca tecrübe kazanan Kashia, defansın lideri olarak genç oyunculara rehberlik ediyor.

Euro 2024'te Türkiye, Çekya ve Portekiz ile F Grubu'nda yer alan Gürcistan'ın hedefi, tarihindeki ilk Avrupa Şampiyonası deneyimini en iyi şekilde tamamlayarak ülkesine gurur yaşatmak. Gürcü futbolseverler ve tüm takım, turnuvanın başlamasını sabırsızlıkla bekliyor ve ülkelerini en iyi şekilde temsil etmek için büyük bir motivasyonla çalışıyor. Euro 2024, Gürcistan Milli Takımı için unutulmaz bir deneyim olacak ve futbolseverlerin merakla takip ettiği bir mücadele olacak.

ADAY KADROSU
Kaleci: Giorgi Mamardashvili (Valencia), Giorgi Loria (Dinamo Tiflis), Luka Gugeshashvili (Karabağ)
Defans: Solomon Kvirkvelia (Al-Okhdood), Giorgi Gvelesiani (Persepolis), Guram Kashia (Slovan Bratislava), Jemal Tabidze (Panetolikos), Lasha Dvali (APOEL), Luka Lochoshvili (Cremonese), Otar Kakabadze (Cracovia), Giorgi Gocholeishvili (Shakhtar Donetsk)
Orta saha: Gabriel Sigua (Basel), Giorgi Chakvetadze (Watford), Anzor Mekvabishvili (Universitatea Craiova), Otar Kiteishvili (Sturm Graz), Nika Kvekveskiri (Lech Poznan), Giorgi Kochorashvili (Levante), Sandro Altunashvili (Wolfsberger), Levan Shengelia (Panetolikos), Giorgi Tsitaishvili (Dinamo Batum), Saba Lobjanidze (Atlanta United)
Forvet: Zuriko Davitashvili (Bordeaux), Budu Zivzivadze (Karlsruher), Georges Mikautadze (Metz), Giorgi Kvilitaia (APOEL), Khvicha Kvaratskhelia (Napoli).

MAÇ TAKVİMİ
Gürcistan'ın EURO 2024 F Grubu'nda oynayacağı maçların programı şöyle:
18 Haziran Salı:
19.00 Türkiye-Gürcistan (BVB Stadı-Dortmund)
22 Haziran Cumartesi:
16.00 Gürcistan-Çekya (Volkspark Stadı-Hamburg)
26 Haziran Çarşamba:
22.00 Gürcistan-Portekiz (Arena AufSchalke-Gelsenkirchen).

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.