Rıza Çalımbay: Galibiyetle tamamlamak istiyoruz

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, iddiaları olmasa da maçı kazanmak istediklerini söyledi.

Rıza Çalımbay: Galibiyetle tamamlamak istiyoruz
Yayınlanma:

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu'nun 6. ve son haftasında yarın İsviçre ekibi Lugano ile oynayacakları maç öncesinde düzenlenen basın toplantısında, iddiaları olmasa da galibiyet hedeflediklerini belirtti.

Çalımbay, "Ne olursa olsun, iddiamız da olmasa bütün amacımız maçı kazanmak. Başka hiçbir düşüncemiz yok. Eksik de olabiliriz, başka durumlar da olabilir. Ancak ne olursa olsun buraya kazanmaya geldik." dedi.

Kazanacakları bir galibiyetin, diğer maçlar için moral oluşturabileceğini ifade eden Çalımbay, genç oyunculara da kadroda şans vereceklerini söyledi. Beşiktaş altyapısından yetişmiş birisi olarak genç oyunculara değinen Çalımbay, "Onun için iyi olan arkadaşlarımızı Sakaryaspor maçında oynattık. Bundan sonra da oynatacağız, kalan maçlarımızda da yüzde 90 kullanacağız. Çünkü biliyorsunuz 5 tane kadro dışı arkadaşımız var, sakatlarımız da var. O yüzden her zaman onlara (gençlere) ihtiyacımız olacak." diye konuştu.

Devre arasının şu anda konuşmanın erken olduğunu belirten Çalımbay, transferlerle ilgili düşüncelerini paylaşacaklarını ve oyuncuların hangi mevkilere alınması gerektiğini ifade etti. Ancak Çalımbay, "Önümüzde 3 tane maçımız var. O maçları iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Bu 3 maçı kazanmak transferden daha önemli." şeklinde konuşarak önceliklerini vurguladı.

Çalımbay, oyuncularla sürekli diyalog halinde olduklarını ve iki galibiyetin ardından futbolcuların morallerinin daha iyi olduğunu belirtti. Devre arasını iyi değerlendirmenin, lige başlamalarını olumlu etkileyeceğine inandığını ifade etti.

Takımdan 5 oyuncunun kadro dışı bırakılmasının yönetimin kararı olduğunu belirten Çalımbay, bu karara saygı duyulması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Halil Umut Meler'e yönelik yapılan saldırının iğrenç ve olmaması gereken bir davranış olduğunu belirtti. Bu tür olayların futbolun bir parçası olduğunu söyleyen Çalımbay, başkan seviyesindeki birisinin daha yapıcı olması gerektiğini ve benzer olayların bir daha yaşanmamasını umduğunu ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.