Rıza Kayaalp'in geleceği spor hekimi nedeniyle tehlikede

Dünya ve Avrupa şampiyonu, olimpiyat ikincisi milli güreşçi Rıza Kayaalp, Paris 2024 Olimpiyatları öncesinde yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle mindere çıkma riskiyle karşı karşıya.

Rıza Kayaalp'in geleceği spor hekimi nedeniyle tehlikede
Yayınlanma:

Kayaalp, spor hekimi kontrolünde tedavi amaçlı kullandığı ilaçların UWW tarafından geçici olarak askıya alınmasıyla müsabakalardan men edildiğini açıkladı.

Kariyeri boyunca temiz spor ve profesyonellikle öne çıkan Kayaalp, uzun süredir şiddetli kulak çınlaması, baş dönmesi ve baş ağrısı şikayetleriyle mücadele ettiğini belirtti. Bu sağlık sorunlarına yönelik tedavi için spor hekiminden onay alarak hareket ettiğini ve yazılan reçeteyi dikkatle takip ettiğini ifade eden Kayaalp, yanlış tedavi sonucunda müsabakalardan uzak kaldığını dile getirdi.

Kayaalp, "Temiz spor kariyerimin son düzlüğünde bu mağduriyetle karşı karşıyayım. Yaklaşan Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılamama riskiyle karşı karşıyayım ve hukuk mücadelesi başlattık." diyerek durumunu açıkladı. Spor camiasından ve sevenlerinden aldığı destekle bu zorlu süreci aşmayı umduğunu vurgulayan Kayaalp, duaların ve desteklerin kendisi için önemli olduğunu belirtti.

ASKİ Sporlu milli güreşçi Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kiloda Türkiye'yi temsil etmekteydi ve Paris 2024 için olimpiyat kotası almıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.