Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray 2-0’dan geri döndü ama yetmedi! Galatasaray 2-2 Kopenhag

Şampiyonlar Ligi geri döndü. Futbolseverlerin Dünya Kupası ile birlikte en çok sevdiği organizasyon olan UEFA Şampiyonlar Ligi’ne Türk futbolu Galatasaray ile geri döndü. Galatasaray, son dakikaları nefes kesen maçta Kopenhag ile 2-2 berabere kaldı.

Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray 2-0’dan geri döndü ama yetmedi! Galatasaray 2-2 Kopenhag
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

Sarı-kırmızılılar, bu akşam İstanbul'da nefis bir atmosferde Kopenhag'ı misafir etti.

Şampiyonlar Ligi grup aşamasına katıldığımız son 4 sezonda sadece iki galibiyet almış ve geçen sezon Şampiyonlar Ligi’ne katılamamıştık.

2018-19 Sezonunda Galatasaray 1 Galibiyet 1 beraberlik 4 mağlubiyet; 2019-20 Sezonunda yine Galatasaray 2 beraberlik 4 mağlubiyet ; 2020-21 Sezonunda Başakşehir 1 galibiyet 5 mağlubiyet; 2021-22 Sezonunda ise Beşiktaş 6 mağlubiyet almıştı.

3 sezon sonra Şampiyonlar Ligi'ne geri dönen Galatasaray, A Grubu'nda Almanya'nın Bayern Münih, İngiltere'nin Manchester United ve Danimarka'nın Kopenhag takımlarıyla son 16 mücadelesi verecek.

3 sezonda Şampiyonlar Liginden uzak kalan Galatasaray bu dönemi ise Avrupa’da gayet iyi geçirdi. Avrupa’da son 18 maçında 1 kez mağlup olan Galatasaray Kopenhag maçına da favori olarak çıktı.

TAM KADRO İLE ‘HEDEF’ MAÇA

Galatasaray, gruptan çıkma hesabı yapan tüm taraftarların 3 puan yazdığı Kopenhag maçına Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Angelino, L.Toreira, K.Demirbay, H.Ziyech, D.Mertens, Kerem Aktürkoğlu, M.Icardi ilk 11’i ile çıktı.

Maça çok iyi başlayan Galatasaray, hem ön alandaki baskısı hem de ikili mücadelelerdeki ısrarı neticesinde ilk 15 dakika rakip yarı sahada birçok top kazanan ve pozisyon bulan Galtasaray’da özellikle Mertens’in merkezden uygun durumda ceza sahasında olan İcardi’yi bulduğu pozisyon en net pozisyonumuzdu. İcardi gol yapması gereken pozisyonda kaleciyi geçemedi. Rakip Kopenhag ilk 15 dakikada baskıdan çıkıp yarı sahamıza her geldiğinde hücum yönüne göre sağ tarafı kullanıp Angelino’yu rahatsız etmeye çalıştı. Maçın ve Galatasaray’ın temposu için performansı oldukça önemli olan iki isim Torreira ve ilk kez 11’de başlayan Ziyech maça oldukça iyi başladı.

24. dakikada sağ tarafta yine baskıyla kazanılan topta İcardi’nin pasında Kerem sol çaprazdan direğe takıldı.

Baskılı oyununu ilk yarım saat sürdüren Galatasaray karşısında Kopenhag gol yemeyince direnci arttırdı. 35. dakikada Muslera’nın kötü pası ile dengesiz yakalanan Galatasaray savunması Elyounouissi ile kalesinde golü gördü ve devre Kopenhag’ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

elyoussi-ic.jpg

İLK YARININ EN’LERİ

Kopenhag için ilk akla gelen dirençli ve kondisyon olarak Galatasaray’a üstün gelmesiydi ama Torreira ve Kerem Demirbay orta saha hâkimiyetini rakibe hiç vermedi. Hem top kazanan hem hücum başlatan iki isim dışında bazı tercihleri yanlış olsa da her aldığı topta hücum düşünen ve tehlike yaratan Ziyech bir diğer iyi isimdi. Galatasaray taraftarının sevgilisi iki isim İcardi ve Muslera ile ilk yarının şanssız isimleriydi. Kerem Aktürkoğlu da ilk yarı çalışkanlığının yanına pek bir şey koyamadı.

Hem Kerem hem Ziyech oyunda olunca Galatasaray, kontra tehdidi sebebiyle gole kadar beklerini hiç çıkarmadı. Angelino’nun zaten tempo olarak bunu pek kaldırma ihtimali yok ancak yenilen golden sonra daha fazla ileri çıkan Boey’in ikinci yarıda bu koşularını daha sık görmemiz muhtemel.

İKİNCİ YARIDA ROLLER TAMAMEN DEĞİŞTİ

İkinci yarıda roller tamamen değişti. İlk yarıda rakibini baskıyla boğan Galatasaray, ikinci yarının başında nefes alamadı. 57. Dakikada da Angelino’nun arkasında atılan topta hatalı çıkan Muslera’nın da payıyla skor 2-0’a geldi. Gonçalves’in golü sonrası Mertens ve K. Demirbay’ı çıkartan Okan Buruk Tete ve S. Oliveira’yı oyuna aldı.

Kondisyon ve fizik üstünlüğünün yanına moral üstünlüğünü de alan Kopenhag’ı kendi yarı sahasına mahkum etmeye çalışan Galatasaray’da topun daha hızlı dolaşmasını sağlamak için her topa baskı uygulamaya başladı. Bu anlamda da kondisyon olarak zorlanan Kerem Aktüroğlu ve Ziyech’i 65. dakikada oyundan alan Okan Buruk, Zaha ve Barış Alper’i sahaya sürdü.

gs-ic-ang.jpg

KIRMIZI KART, DEĞİŞİKLİKLER VE TETE

Golden ve değişikliklerden sonra topun hakimiyetini eline geçiren Galatasaray, Zaha ve Barış Alper ile etkili olmaya çalıştı. Tan bu bölümde konuk takım Kopenhag 73. dakikada sağ bek Jelert’in kırmızı kartıyla sahada on kişi kaldı Kırmızı kartın ardından Neestrup, oyuna yeni dahil olan genç santraforu Oskarsson’u oyundan aldı ve Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, santraforsuz rakibi karşısında Nelsson- Ndombele hamlesi yaptı.

Bu değişiklikle geride Abdulkerim ve Torreira’yı bırakıp tüm hatlarıyla rakibe saldıran Galatasaray’da 86. Dakikada gol geldi. Sol kanattan başlayan atakta sağa açılan topu alan Tete, çok akıllıca bir aşırtma pasla Boey’i buldu. S.Boey dar açıdan çok sert ve düzgün vurdu. Fark 1’e indi.

Golden 2 dakika sonra yine soldan Zaha ortayı yaptı Tete uzak direkte çok sert vurdu. Galatasaray 88. dakikada durumu 2-2’ye getirdi.

Kırmızı kart, doğru oyuncu değişiklikleri ve Tete’nin yıldız performansı ile beraberliği bulan Galatasaray, 2-2’den sonra da üstün oyun sergilese de galibiyet golünü bulamadı.

sa.jpg

MAÇIN EN’LERİ

Galatasaray, 2 farklı geriden geldiği için çok önemli 1 puan elde etmiş olsa da gruptan çıkma adına mutlaka 3 puan alınması gereken iç sahadaki Kopenhag maçında 2 puan bırakmış oldu. Oyuna girdikten sonra her şeyi doğru yapan ve 1 gol 1 asistlik katkı sağlayan Tete ile, ilk yarıda savunmada ikinci yarıda da hücumda çok aktif olan Boey, Torreira ile birlikte maçın Galatasaray adına en iyi isimleriydi. İcardi, ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da bekleneni veremedi. Angelino ise hücuma katıldığı hemen her pozisyonda top kaybı yaptı.

Grupta ilk maçında 1 puan alan Galatasaray, grubun 2. Haftasında Manchester United deplasmanına çıkacak.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.