Şampiyonluk yarışı devam ediyor: Galatasaray evinde formda Başakşehir'i ağırlıyor! Derrick Köhn oynayacak mı?

Süper Lig'de heyecan dozu yüksek karşılaşma Galatasaray ile RAMS Başakşehir arasında bu akşam oynanacak. Transfer döneminin ardından şampiyonluk yarışı kaldığı yerden devam ediyor.

Şampiyonluk yarışı devam ediyor: Galatasaray evinde formda Başakşehir'i ağırlıyor! Derrick Köhn oynayacak mı?
Yayınlanma:

Galatasaray ve Başakşehir arasında rekabet, geçmiş maçlara bakıldığında oldukça çekişmeli geçmişe sahip.

vardi.jpg

Galatasaray, iç sahada Başakşehir'i ağırladığı 15 maçta ciddi bir üstünlük sağlamış durumda. Sarı-kırmızılı ekip, bu mücadelelerin 8'ini kazanırken, 5'inde berabere kaldı ve sadece 2 maçtan mağlubiyetle ayrıldı. Sahasındaki müsabakalarda toplam 29 gol atan Galatasaray, kalesinde ise 14 gol gördü.

Son 8 lig karşılaşmasında Başakşehir'e karşı mağlup olmayan Galatasaray, bu müsabakalarda 5 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti. Ayrıca, geçen sezonun ilk yarısında deplasmanda oynanan maçta 7-0'lık farklı bir galibiyet elde etti.

Başakşehir ise evinde oynadığı maçlarda rakibini 2017-2018 sezonunda 5-1, 2014-2015 ve 2016-2017 sezonlarında da 4-0 mağlup etti. Ancak, son iki maçını kazanan Başakşehir, ligde 24 maçta topladığı 33 puanla haftaya 8. sırada giriyor.

basak.jpg

MAÇ ÖNCESİ EKSİKLER

Başakşehir'de Galatasaray maçı öncesi 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Üçer sarı kartı bulunan Ousseynou Ba, Lucas Lima, Leo Dubois ve Emirhan İlkhan, kart görmeleri halinde bir sonraki maçta forma giyemeyecekler.

Zirve takibini sürdüren Galatasaray ise haftaya Fenerbahçe'nin averajla gerisinde ikinci sırada giriyor. İki takım arasında oynanan ligin ilk yarısındaki karşılaşmayı Galatasaray 2-1 kazanmıştı.

Galatasaray'da bu akşam oynanacak maç öncesi 4 futbolcu farklı nedenlerle forma giyemeyecek. Sakatlıkları bulunan Abdülkerim Bardakcı, ameliyat sonrası tedavisi devam eden Sergio Oliveira, Afrika Uluslar Kupası'ndan sakat dönen Hakim Ziyech ve milli takım kamplarında bulunan yeni transfer Serge Aurier, Başakşehir karşısında sahada olamayacaklar. Ayrıca, Davinson Sanchez ve Kerem Aktürkoğlu da sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

KÖHN SAHNE ALABİLİR

kohn.jpg

Galatasaray'ın yeni transferi sol bek Derrick Köhn, yarınki mücadelede forma giyebilir. Almanya'nın Hannover 96 takımından transfer edilen 25 yaşındaki sol bek, teknik direktör Okan Buruk'un görev vermesi halinde sahada olacak.

Galatasaray, Süper Lig'de son 12 müsabakada mağlup olmadı. Ligdeki son 12 maçta 10 galibiyet ve 2 beraberlik elde eden sarı-kırmızılı ekip, ayrıca son 5 maçını kazanarak yeni bir galibiyet serisi yakaladı.

Galatasaray ve RAMS Başakşehir arasındaki zorlu karşılaşma saat 19.00'da başlayacak. Karşılaşmayı Cihan Aydın yönetecek.

Galatasaray'da yeni transfer Köhn ve Vinicius yedek kulübesinde.

Galatasaray'da yedekler: Günay, Eyüp, Zaha, Köhn, Tetê, Ali Yeşilyurt, Ali Turap Bülbül, Efe, Ndombele, Vinicius

Galatasaray ilk 11:

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.