Seneye kaç Türk takımı Şampiyonlar Ligi'ne gidecek? Avrupa kupalarına hangi takımlar, hangi turdan katılacak?

Spor Toto Süper Lig sezonunun sonuna gelmişken futbolseverler önümüzdeki sezon takımlarımızın Avrupa kupalarına katılım durumlarını merak ediyor. Seneye kaç Türk takımı Şampiyonlar Ligi'ne gidecek? Avrupa kupalarına hangi takımlar, hangi turdan katılacak?

Seneye kaç Türk takımı Şampiyonlar Ligi'ne gidecek? Avrupa kupalarına hangi takımlar, hangi turdan katılacak?
Yayınlanma:

ŞAMPİYONLAR LİGİ

amplig.jpg

Dünya futbolunun en prestijli turnuvalarından biri olan Şampiyonlar Ligi, gerek turnuvaya katılımda takımlara verilen ücret gerekse turnuvanın içerisinde başarı durumuna göre ödenen paralar konusunda takımlarımız için çok önemli. Şampiyonlar Ligi’nin prestiji ayrıca orada sahne alan takımlarımızın imajını da oldukça olumlu etkileyecek. Transfer edilecek oyuncular açısından da katkı sağlayacak ve takımın elini güçlendirecek olan bu turnuvaya ilerleyen süreçte temsilcilerimizin daha sık katılacak olması devamlılık açısından büyük önem taşıyor. 2023-2024 sezonunda ülkemizi temsil etmek için mücadele edecek takımımızın gruplara kadar aşması gereken etaplar var. Bu sezon Spor Toto Süper Lig’i şampiyon olarak bitiren takım, Şampiyonlar Ligi macerasına 1. Ön eleme etabı ile başlayacak. Geçmişte şampiyon takımımız Şampiyonlar Ligi mücadelesine direkt grup aşamasında başlıyordu. Turnuvaya 1. Ön eleme turundan başlayacak temsilcimizi grup aşamasına gelebilmek için uzun bir yol bekliyor… Toplamda 3 eleme turu oynayacak temsilcimizin, bu eleme etabından sonra play-off turunu da geçmesi gerekecek. Temsilcimiz, bu uzun ve meşakkatli yolun sonunda tüm etapları geçerse grup aşamasına katılmaya hak kazanacak.

AVRUPA LİGİ

uefa.jpg

2023-2024 sezonunda ligimiz Avrupa Ligi’ne takım gönderemeyecek. Bu sezon Fenerbahçe’nin başarılı sayılabilecek performansından sonra, önümüzdeki sezon bu turnuvaya takım gönderemeyecek olmamız gerçekten büyük bir kayıp… Ancak Şampiyonlar Ligi’nde bizi temsil eden takımımızın, Şampiyonlar Ligi ön eleme ve play-off turlarında elenmesi durumunda yoluna Avrupa Ligi’nden devam etmesi söz konusu. Temsilcimizin, sadece Şampiyonlar Ligi 1. Ön eleme turunda elenmesi durumunda kendisi için Avrupa defteri kapanmış olacak. Devam eden eleme ve play-off etaplarında statüye göre elenme durumlarında Avrupa Ligi’nin belirli eleme ve play-off turlarına katılım sağlayabilecek. Takımlarımızın dönem dönem önemli başarılar elde ettiği bu turnuvaya direkt takım göndermiyor olmamız da oldukça kötü bir durum.

AVRUPA KONFERANS LİGİ

konferans.jpg

Avrupa Konferans Ligi için UEFA’nın çiçeği burnunda turnuvası diyebiliriz. Avrupa futbolunun 3 numaralı kupası olan bu turnuva 2021 yılında kuruldu. Turnuvanın ilk şampiyonu ise 2022 yılında kupayı müzesine götüren Roma olmuştu. Jose Morinho ve ekibi finalde Hollanda temsilcisi Feyenoord’u elemişti. Bu Organizasyonun temel amacı hakkında, UEFA’nın ülke sıralamasında düşük sıralarda olan ülkelerin takımlarının Avrupa kupalarına katılım sağlayarak ayrı bir renk katması olduğu söylenmişti. 2023-2024 sezonunda bu turnuvaya ligimizin 2. ve 3. takımları Konferans Ligi 2. ön eleme turundan dahil olacak. Ziraat Türkiye Kupası’nın kazanını da aynı senaryo bekliyor… Bu organizasyonun takımlarımız için hem kısa hem uzun vadede yararlı olacağını düşünüyorum. İlerleyen sezonlar da bu turnuvada bir finalist veya şampiyon bile çıkarabileceğimizi tahmin ediyorum. Takımlarımız için bu turnuva hem bir merdiven hem de gelir kaynağı olacak gibi görünüyor…

İlgili Haberler
 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.