Şenol Güneş: Savaştık!

Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Beşiktaş ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor'un teknik direktörü Şenol Güneş, oyunun ellerinden gelenin en iyisi olduğunu belirtti.

Şenol Güneş: Savaştık!
Yayınlanma:

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Güneş, takımla kısa bir süre birlikte olduğunu ifade ederek, "Trabzonspor'un 2 maçta 2 puanı vardı, şimdi 3 maçta 3 puana ulaştık. İlk kez gol attık ve ilk kez gol yedik. Üçüncü maçımızı oynadık, bazı takımlar beşinci maçını oynadı. Zor bir dönemde olduğumuzu kabul ediyoruz, ancak bu zorlukları aşacak gücümüz olduğunu da belirttik. Bugün oyuncular bize bu konuda umut verdiler" dedi.

Maçın başlangıcını iyi bulduğunu belirten Güneş, sözlerine şöyle devam etti:

"Ön baskılar ve oyunu kontrol etme planlarımız varken, talihsiz bir şekilde Visca kırmızı kart gördü. Visca, en iyi oyuncularımızdan biri ve tecrübeli bir isim. Savaştık, bütün oyuncular elinden gelen gayreti gösterdi. 10 kişi kaldık ama taraftarımızın desteğiyle takım daha fazla direnç gösterdi. Bu, bizim için umut verici bir durum. Futbol değerlerini konuşacak olursak, sadece savunmada kalmak yerine savaşçı bir ruh sergiliyoruz. Pozisyonlar verdik, yediğimiz golde de benzer şekilde açık verdik ama Uğurcan iyi bir performans sergiledi. Defansımız ve orta sahamız savaşmaya devam etti."

Simon Banza'nın ilk maçına rağmen uyum sağladığını belirten Güneş, "Yeni geldi, acemi demek yerine onun forvette oynamasını ve iki açığı kullanarak daha fazla katkı sağlamasını istedik. Daha fazla çıkabilseydi, daha iyi olabilirdi. 10 kişi kaldığınızda da oynamak gerekiyor. Bu tür maçlar yaşanabiliyor. Eksiğe rağmen oyunculara söyleyecek bir şeyim yok çünkü uzun süre 10 kişi oynadık. Hem Beşiktaş hem de bizim için kayıp 2 puan, ama bizim için daha önemli çünkü 3 puana ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz ve henüz 3 puanla tanışamadık. Şimdi Perşembe günkü maçı bekleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.