Sergen Yalçın, Arda Güler'i topa tuttu: "Sadece gol atmakla olmaz, attığı gol dışında oyunda etkili olamadı"

Teknik direktör Sergen Yalçın, Türkiye'nin EURO 2024'te Gürcistan'ı 3-1 mağlup ettiği maçın ardından yaptığı açıklamalarla dikkat çekti.

Sergen Yalçın, Arda Güler'i topa tuttu: "Sadece gol atmakla olmaz, attığı gol dışında oyunda etkili olamadı"
Yayınlanma:

Yalçın, Arda Güler'in attığı şahane golüne rağmen oyundaki etkisizliğini eleştirerek şunları söyledi: "Arda'nın çok daha fazla oyuna ağırlığını koyması lazım. Sadece 1 gol atmakla olmaz o maçlarda. Tamam müthiş bir gol attı ve kazanmamızı sağladı, ona altın madalya takalım ama maalesef geri kalan sürede hiç yok. Attığı gol dışında oyunda etkili olamadı."

Ayrıca, teknik direktör Vincenzo Montella'nın maç içindeki taktiksel tercihlerini de eleştiren Yalçın, şunları söyledi: "Montella adına çok ciddi bir şey söyleyeceğim. 75. dakikada 5'li savunmaya dönemezsin hocam. Hiç olmadı bu. Bu maç 2-2 bitseydi, şimdi ne konuşacaktık mesela? Kazanarak başlamak güzel ama oynanan oyunu göz ardı edemeyiz. Gürcistan'a bu kadar pozisyon veremezsin. Kendimizi kandırmayalım. Bu oyun, konuşulmak zorunda. Son 15 dakika eziyet yaşattı. Bu eziyeti yaşatmasına gerek yoktu. Gürcistan, bundan sonra kalan iki maçta gol bile atamaz."

Sergen Yalçın'ın değerlendirmeleri, Türkiye milli futbol takımının EURO 2024'teki performansı ve taktiksel tercihlerine ilişkin önemli bir bakış açısı sunmaktadır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.