Gençlerbirliği’nin bileği bükülmüyor

Gençlerbirliği, genç teknik direktörü ile kaybetmeyi unuttu.

Gençlerbirliği’nin bileği bükülmüyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER - ANADOLUGAZETE.COM.TR

Geçtiğimiz sezon zorlu bir dönemde gelerek takımın başına geçen Sinan Kaloğlu aldığı sonuçlarla takımı ligde bırakmayı başarmıştı. Genç teknik direktör yeni sezona da kaldığı yerden devam etti.

5 Nisan 2023 günü Gençlerbirliği’ne imza atan Sinan Kaloğlu, geldiği günden bu yana kolay kolay kaybetmiyor.

ÇALKANTILI BİR SEZONDA GÖREVE GELDİ

Geçtiğimiz yıl sezona Metin Diyadin ile başlayan Gençlerbirliği, yaşadığı sıkıntılı kongre süreçleri sebebiyle sezon başı belli zorluklarla karşılaştı. Niyazi Akdaş ile yönetiminin kararsızlıkları sonucunda yapılan birkaç kongre Diyadin’i istifaya götüren süreci hazırladı. Diyadin’in “yalnız bırakıldım” diyerek ayrılmasının ardından yönetimden bazı isimlerin talebi ve Akdaş’ı iknası sonucunda Taşkın Aksoy göreve getirildi.

Aksoy yönetiminde dörtte sıfır yapan Gençlerbirliği, Aksoy ile de yolları ayırdı. Kulüpte scout görevinde bulunan Medet Aksoy’un da zaman zaman teknik adam koltuğunda maça çıktığı Gençlerbirliği’nde en büyük tahribat ise Mustafa Dalcı döneminde gerçekleşti.

Dalcı, 7’de 0 ile başladığı Gençlerbirliği kariyerinin ardından devre arası yapılan yaklaşık otuz transfer ile ikinci devreye fena olmayan sonuçlarla başladı. Alınan üç galibiyet camiaya moral olsa da sonraki beş maçtan galibiyet çıkaramadı. Deprem sebebiyle ligden çekilen Adanaspor ve Malatyaspor maçları hariç Gençlerbirliği galibiyeti unuttu. Düşme hattının en büyük adaylarından olan Gençlerbirliği bir kez daha kan değişikliğine gitti.

TEK MAĞLUBİYETİ VAR

Sinan Kaloğlu, Eyüpspor ile başladığı Gençlerbirliği kariyerinde emin adımlarla yolunda ilerliyor. Kalan 7 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Kaloğlu, takımı ligde bırakmayı başardı.

Aldığı tek mağlubiyet ise Süper Lig’e yükselen Çaykur Rizespor karşısında 5-3’lük sonuçla oldu.

Yeni sezonda da 3 maçta 2 galibiyet 1 beraberlik alan Kaloğlu, sezona 7 puanlı flaş bir giriş yaptı.

Gençlerbirliği teknik direktörü olarak çıktığı 10 maçta 6 galibiyet 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. 7 maçtır resmi maç kaybetmeyen Gençlerbirliği, Kaloğlu ile Ankara'da çıktığı beş maçtan da 4 galibiyet bir beraberlik aldı.

Puan ortalamasını 2,10 yapan genç teknik direktör yönetimin şampiyonluk söylemlerine rağmen temkinli davranıyor.

Katıldığı bir programda, “yönetimin taşın altına elini koymadığından” şikayet eden Kaloğlu, “böyle giderse yine aynı senaryoları yaşarız” uyarısında bulunmuştu.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum