Slaven Bilic: Maçlarımızı Ankara'da oynamak zorunda kalmıştık

Slaven Bilic, Beşiktaş günlerine dair açıklamalarda bulunurken, maçlarını Ankara'da oynamak zorunda kaldıklarına değindi.

Slaven Bilic: Maçlarımızı Ankara'da oynamak zorunda kalmıştık
Yayınlanma:

Beşiktaş'ın eski teknik direktörlerinden olan Hırvat teknik adam Slaven Bilic, stat inşaatı nedeniyle Türkiye'de yaşadıklarını anlattı. Beşiktaş teknik direktörü olarak zorlandıklarını söyleyen Bilic, "İki yıl boyunca stadımız yoktu. Birçok iç saha maçımızı Ankara'da veya Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadık. Zor zamanlardı" ifadelerini kullandı.

Türkiye'yi Bosna Hersek'e benzeten Bilic, özellikle Anadolu'nun Bosna Hersek'ten farksız olduğuna değindi. Bilic, "Beşiktaş'ta çalışırken İstanbul'a bayılıyordum ama insanlar gelip, 'Anadolu'yu görmeden konuşma' diyordu. Oraya gittiğimizde gördüğüm şey Bosna'dan farklı değildi" dedi.

Beşiktaş'a maaşların geç yatmasını dert etmediğini söyleyen Bilic, Balkanlardan gelen hocaların bu tarz konulara kolay uyum sağlayabildiğini söyledi. Bilic, "Örneğin Türkiye'de maaşım biraz geç yatıyordu ancak buna şaşırmadım. Hajduk Split'teyken de maaşım geç yatıyordu ama elbet yatacağını biliyordum" diye konuştu.

Şampiyonlar Ligi Ön Eleme Maçında Arsenal ile eşleşen Beşiktaş iki maçta da iyi bir futbol oynamasına rağmen elenmişti. Bilic, maçın ardından Arsene Wenger'in kendisini tebrik ettiğini ve bunun kendisini onore ettiğini söyledi.

Bilic, "Wenger bana , 'Türk kulüpleri ile birçok kez iki ayaklı maç oynadım ama ilk kez 180 dakikada kırılma yaşamayan bir Türk takımı gördüm. Tebrik ederim' dedi. Benim için büyük bir andı. Gruplarda Tottenham'ı, gruptan çıktıktan sonra ise Liverpool'u yendik. Liverpool'u penaltılarda elediğimiz gece tarihi bir geceydi. Tribünlerde 63 bin kişi vardı" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.